Sesuo Fausta Šventupėje lankėsi antrą kartą.

Žmonės

Aplankė vienuolė ir būsimieji policininkai

Vytautas MARČAUSKAS

Šventupės kaimo bendruomenės pirmininkas

Antrą kartą Šventupėje sulaukėme vienuolės, teologijos mokslų daktarės Faustos Palaimaitės. Ji darbuojasi Kauno policijos mokykloje, remia nepasiturinčias šeimas, lanko jaunimą, atsidūrusį įkalinimo įstaigose, daro kitus gerus ir gražius darbus. Jos draugystė su šventupiečiais, Giletos Laskauskienės vadovaujama katalikiška vaikų grupele, užsimezgė pernai.

Šįkart sesuo Fausta atvyko su Kauno policijos mokyklos kursantais. Vyko smagus pokalbis, kursantai pasakojo apie policininko profesiją, surengė mini viktoriną, už teisingus atsakymus dalino prizus. Vėliau naujieji draugai pakvietė vaikus į lauką, kur jų laukė įvairūs žaidimai, betarpiškas bendravimas. Įsidrąsinę mažieji apipylė svečius klausimais apie policininko darbą ir mokslus.

Tuo metu viešnia suaugusiems renginio dalyviams labai vaizdingai pasakojo apie savo piligriminę kelionę Švento Jokūbo keliu. Ne juokas pėsčiomis kalnuotais keliais, lygumomis ir greitkelio atkarpomis nukeliauti beveik tūkstantį kilometrų!

Po renginio vaikučių ir svečių laukė bendruomenės surengtos vaišės. Neapsieita ir be pyragų – kaip tik renginys sutapo su Pyragų diena. Jais pasirūpino Genė Adamonienė, Veronika Kirvelienė, Jadzė Mažuolienė, Vidiškių seniūnas Virgilijus Štaras, klebonas Laurynas Grikietis. Iš svečių sulaukėme paramos nepasiturinčioms šeimoms, todėl pyragų nepardavinėjome, o tiesiog skanavome.

Renginio metu daug sužinojome, užsimezgė naujos pažintys. Mūsų visų įsitikinimu, ši draugystė gyvuos ir tvirtės…

Birutės GELUMBECKIENĖS nuotraukos

Lauke vyko žaidimai, betarpiškas bendravimas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas