N. Godliauskienė (antra iš kairės) su J. Petrauskiene, D. Gudzinevičiūte ir A. Vizbariene. Sauliaus ČIRBOS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Apdovanoti geriausi kūno kultūros pedagogai

Nijolė ČEPULIONYTĖ

Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete vykusiuose tradiciniuose geriausių šalies kūno kultūros mokytojų apdovanojimuose šiemet pirmą kartą įvertinimo sulaukė ne tik mokyklų, bet ir ikimokyklinių įstaigų pedagogai. Tarp jų buvo ir ukmergiškė Neringa Godliauskienė iš vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“.

Renginyje apdovanota po penkias mokyklų ir ikimokyklinių ugdymo įstaigų mokytojas. Lydimos kolegų bei artimųjų pedagogės atsiėmė diplomus, simbolines statulėles ir 300 eurų pinigines premijas. Laureates sveikino švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacijos prezidentė Laima Trinkūnienė ir Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos vadovė Audronė Vizbarienė.

Devintą kartą rengiamas konkursas sulaukė didelio dėmesio – už konkurse nominuotus pedagogus internete sulaukta apie 80 tūkst. balsų. Abiejų kategorijų laureatai išrinkti sudėjus viešo balsavimo ir specialios komisijos balsus.

Ugdytojai vertinti pagal praktinę veiklą, indėlį į vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą, kūno kultūros ir sporto plėtrą 2016-2018 mokslo metais, atsižvelgiant ne vien į laimėjimus sporto varžybose, bet ir aktyvumą organizuojant renginius, inovatyvių metodų taikymą, darbą su ugdymo įstaigų bendruomenėmis.

Mokytojų atliekamą darbą sunku būtų pakankamai įvertinti. Darželių, mokyklų pedagogų rankose vaikai subręsta, užauga, tampa tais, kurie kuria valstybės ateitį. Dalis jų išauga sportininkais, tačiau svarbiausia tai, kad visiems išugdomos olimpinės ir kitos žmogiškos vertybės, kad visi būtų sveikesni, užsidegtų sportui ir fiziniam aktyvumui. Dėkoju mokytojams už darbą, o šio konkurso partneriams – už tradicijos puoselėjimą“, – sakė švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė.

Džiaugiuosi, kad kartu bendradarbiaujant galime pasveikinti mokytojus. Jie užaugina ne tik būsimus olimpiečius, bet ir sveikesnės visuomenės narius. Sporte vieną dieną esi laimėtojas, kitą dieną gali pralaimėti, o čia yra kitaip – visi vieną ar kitą dieną yra nugalėtojai. Smagu, jog įvertinti ir mažesniųjų kūno kultūros ugdytojai, nes fizinio aktyvumo naudą svarbu diegti nuo pat mažens“, – kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Konkursą organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacija ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija.

Garbingo apdovanojimo sulaukusi N. Godliauskienė yra ne tik lopšelio-darželio „Nykštukas“ auklėtoja, bet ir šios įstaigos papildomo ugdymo kūno kultūros mokytoja metodininkė. Beje, rajone tik „Nykštukas“ ir turi tokią pareigybę, kitose ikimokyklinėse įstaigose kūno kultūros užsiėmimus veda grupių auklėtojos. N. Godliauskienė taip pat yra išrinkta 2016-2018 metų Ukmergės rajono sveikatos ambasadore.

Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete vykusiose iškilmėse dalyvavo ir lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorė Angelė Liausienė. Ji pasidžiaugė, kad kolegės pelnytas apdovanojimas yra ir vaikų sveikatos ugdymu besirūpinančios ikimokyklinės įstaigos įvertinimas. Direktorė apgailestavo, kad N. Godliauskienė kaip kūno kultūros mokytoja lopšelyje-darželyje turi tik 0,25 etato, nors dirba labai daug, organizuoja įvairius renginius, užsiėmimus. N. Godliauskienė taip pat yra neseniai šalyje įsisteigusios ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos tarybos narė.

Ukmergiškės kandidatūrą šiems apdovanojimas teigė kolegos, t. y. lopšelis-darželis „Nykštukas“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas