Šventėje sulaukta daug svečių.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškiai paminėjo Lietuvos policijos šimtmetį

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Lietuvos policijos šimtmetį rajono Policijos komisariato kolektyvas paminėjo kartu su miesto bendruomene. Į šventinį renginį, vykusį Angelų sargų dieną, gausiai susirinko darbuotojai, policijos veteranai ir policijos rėmėjai. Pareigūnus sveikino Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės, teismo, prokuratūros, įvairių institucijų atstovai.

Spalio 2-osios rytas prasidėjo tradiciškai – bendra kolektyvo nuotrauka prie Ukmergės miesto simbolio – piliakalnio. Vėliau darbuotojai aplankė jau mirusių kolegų kapus, dalyvavo šv. Mišiose.

Po to vyko susirinkimas, kurio metu visus pasveikino rajono policijos vadovas Saulius Kazlauskas. Angelų sargų dienos – Policijos šventės proga pareigūnams buvo įteikti apdovanojimai. Generalinio komisaro vardinė dovana už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą įteikta bendruomenės pareigūnei Ingridai Dutkienei. Vilniaus apskrities VPK viršininko įsakymu vyriausiasis tyrėjas Gediminas Kalesnykas apdovanotas 2-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“. 3-iojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklai „Už nepriekaištingą tarnybą“ įteikti vyresniajai tyrėjai Daliai Našlėnaitei, vyresniajai patrulei Silvijai Zelevai, Reagavimo skyriaus tyrėjui Linui Jakštui, šio skyriaus vyriausiajam patruliui Vaidotui Prėniui. Vilniaus apskrities VPK viršininko padėkos pareikštos Reagavimo skyriaus vyresniajam tyrėjui Mindaugui Varnui, Veiklos skyriaus tyrėjai Ingai Buteikienei, Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui Tomui Čepelioniui. Vardinės dovanos įteiktos Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui Sigitui Kalesnykui ir Komunikacijos poskyrio specialistei Astai Krogertienei. Vyresniajai tyrėjai D. Našlėnaitei perduota ir generalinio prokuroro Evaldo Pašilio padėka.

Policijos dienos proga rajono mero padėkomis paskatinti rajono Policijos komisariato pareigūnai: Reagavimo skyriaus tyrėjas Vitalius Jatkauskas ir šio skyriaus vyriausieji patruliai Edvardas Balčiūnas bei Tomas Vaidachavičius, Veiklos skyriaus vyresnieji tyrėjai Mindaugas Darulis ir Romas Morkūnas bei šio skyriaus tyrėja Olga Keblienė.

Šventinę dieną nė vienas pareigūnas neliko be dovanos – kiekvienam policijos komisariato darbuotojui buvo įteikti suvenyriniai „atmintukai“ ir Lietuvos policijos šimtmečio albumas.

Pilietiškas žmogus rūpinasi ne tik savo, bet visų mūsų saugumu“, – pristatydama tradicinį „Pilietiškiausio ukmergiškio“ apdovanojimą sakė bendruomenės pareigūnė I. Dutkienė. Pilietiškiausio ukmergiškio apdovanojimas šiemet atiteko Dariui Buteikiui. Kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis pastebėjęs keistai manevruojantį automobilį jis apie tai ne tik pranešė policijai, bet ir pats sustabdė įtartiną vairuotoją. Pastarajam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Šventės metu D. Buteikiui padėkota už tai, kad jis ėmėsi veiksmų ir galbūt padėjo išvengti nelaimės. Padėkos ir suvenyrinės dovanos įteiktos dar penkiems gyventojams. Taujėnų seniūnijos Lėno kaimo gyventoja Vitalija Pakeltienė, pastebėjusi įtartiną nepažįstamą vyrą, apie tai informavo policiją. Paaiškėjo, kad nepažįstamasis prisistatydavo kitu vardu, nes pats buvo ieškomas policijos. Jonas ir Tomas Vareikiai darbo vietoje sulaikė neblaivų vairuotoją, neleisdami jam važiuoti, ir apie tai pranešė policijai. Adelė Žižienė su jai paskambinusiais telefoniniais sukčiais kalbėjo tol, kol atvyko ne tik vadinamosios „kojos“ atsiimti pinigų, bet ir policijos pareigūnai. Sukčius buvo sulaikytas. Padėkota ir Adui Juodeniui, kurio dėka operatyviai išsiaiškintas asmuo, Ukmergės mieste subadęs keliasdešimties automobilių padangas.

Šventės metu Vilniaus apskrities VPK viršininko padėkos įteiktos ir policijos rėmėjams – Albinui Butkui, Kęstučiui Mikalajūnui, Rolandui Širveliui, Jakovui Pastuškovui, Vytautui Macaičiui. Ukmergės policijos bendruomenė padėkojo visiems socialiniams partneriams, bičiuliams.Rajono Policijos komisariato darbuotojai šiemet įsiamžino prie piliakalnio.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas