Rudens forumo dalyviai.

Jaunimas

Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centras turi naują pirmininką

Akvilė MIŠKINYTĖ

Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro ryšių su visuomene tinklo koordinatorė

Rugsėjo 26-ąją šešių Ukmergės mokinių savivaldų atstovai susirinko į jau ketvirtus metus vykstantį rinkiminį rudens forumą. Savivaldų pirmininkai ir jų atstovai susibūrė aptarti Lietuvos moksleivių sąjungos padalinio – Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro (MSIC) – laikinai pirmininko pareigas ėjusio Igno Rozmano veiklos ataskaitą bei išklausyti naujosios kandidatės pasisakymų. Jau ketvirtus metus mieste veikiantis MSIC vienija ir stiprina mokinių savivaldas bei atstovauja moksleivių interesams vietos ir nacionaliniu lygmenimis.

I. Rozmanas forumo metu priminė susirinkusiesiems rajone organizuotus renginius: mokinių savivaldų mokymus, mokyklų „šturmus“, karjeros savaitę, savivaldų neformalius vakarus ir vieną iš svarbiausių – ukmergiškių organizuotą nacionalinio lygmens vasaros forumą „Įžiebk pilietiškumo kibirkštį“. Laikinasis pirmininkas apžvelgė ir vidinę veiklą – supažindino su vykusių vadovų klubų nutarimais ir atstovavimu Ukmergės rajono jaunimo organizacijų sąjungos susirinkimuose. Pateikta ataskaita patvirtinta.

Taip pat mokinių savivaldų pirmininkams ir atstovams buvo pristatytos „Metų savivaldos“ konkurso taisyklės. Konkursas startavo nuo spalio 1 dienos, tad savivaldoms palinkėta didelės sėkmės, produktyvių ir organizuotų mokslo metų, kurių pabaigoje išaiškės pati geriausia „Metų savivalda“.

Pagrindinis šio mokinių savivaldų forumo tikslas buvo išsirinkti naują Ukmergės MSIC pirmininką, kuris sąžiningai ir atsakingai atstovautų rajono moksleivių nuomonei. Turėjome vieną kandidatę – Ievą Rinkevičiūtę. Ji prisistatymo metu aiškiai ir tiksliai nurodė savo pirmininkavimo kadencijos metų prioritetines veiklos sritis, MSIC viziją ir savanorių komandą, kurie jai padės šiais metais dirbti, o ji skatins juos tobulėti. Vienbalsiu mokinių savivaldų nutarimu I. Rinkevičiūtė tapo Ukmergės MSIC pirmininke.

Taigi, rajono moksleiviai pagaliau turi naują vadovą, kuris visus metus atstovaus Ukmergės mokinių savivaldų nuomonei.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas