Renginio akimirka.

Kultūra

Sližiuose paminėta senjorų diena

Ingrida GRAUŽINIENĖ

Kultūros centro Sližių skyriaus renginių organizatorė

Sekmadienio popietę į Sližių kultūros namus rinkosi šventiškai nusiteikę mūsų senjorai ir kiti bendruomenės nariai. Jau tapo įprasta, jog minint Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną garbaus amžiaus sližiškiai vyksta į ekskursijas, svečiuojasi kaimyninėse bendruomenėse, lankosi pas žymesnius žmones, ūkininkus.

Šiemet į svečius atvyko Panevėžio sveikatingumo centro „Vidmavita“ senjorų mišrus vokalinis ansamblis „Pušelė“ (vad. Žygintas Anilionis). Seniai gyvuojančiame kolektyve dainuoja ir mūsų kraštietė Regina Kuznecovaitė-Matulienė. Ji pasidalijo savo vaikystės, jaunystės prisiminimais, labai nudžiugo sutikusi savo pirmąją mokytoją ir mūsų etnografinio kolektyvo „Siemanys“ ilgametę dainininkę Marytę Karietienę. Visus susirinkusius pasveikino ir Pagyvenusių žmonių asociacijos Sližių skyriaus pirmininkas Steponas Jankeliūnas. Pasidžiaugęs aktyviais senjorais, jis pakvietė ir toliau nebūti užsidariusiems, nes tik tarp bendraminčių įgaunama jėgų, jaučiamasi reikalingais kitiems. Renginio metu pasveikinti asociacijos nariai, šiemet švenčiantys jubiliejus, tylos minute pagerbti jau išėję Anapilin.

Visų širdis palietė jautrios, kupinos šviesos ansamblio „Pušelė“ atliekamos dainos, kurių daugelio autorius yra kolektyvo vadovas. Skambant gitaros stygoms buvo dainuojama ir skaitoma Pauliaus Širvio poezija.

Aidėjo gausūs aplodismentai, padėkos žodžiai. Visi vaišinosi šauniųjų šeimininkių Marytės Žilinskienės, Janinos Bartkevičienės, Zitos Bausienės išvirta skania koše bei kitomis vaišėmis. Skambėjo bendros dainos, sukosi rateliai. Visi išsiskirstė į namus su gera nuotaika.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Žilvinas anilionis. Sunus :
    Nebėra mūsų vadovo. Z. Anilionis.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas