Jaunimo laisvalaikio centre vykdomos įvairios veiklos.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

„Senas stogas – nauji batai“

Greta MORKŪNIENĖ

VšĮ Jaunimo laisvalaikio centro socialinė darbuotoja

Dešimtąjį gimtadienį atšventęs Jaunimo laisvalaikio centras (JLC) čia besilankančių jaunuolių akimis atrodo „senas“, o darbuotojų požiūriu tas epitetas traktuojamas kaip „patikimas ir patyręs“. Vis didėjantis lankytojų srautas ateina tarsi su „naujais batais“, atsinešdamas ne tik naujas idėjas, siekius, norą veikti, tačiau ir naujas individualias problemas, savo stilių, požiūrį, taip skatindamas jaunimo darbuotojus priimti naujus iššūkius.

Atvirų jaunimo centrų programa „Senas stogas – nauji batai“ skirta atviram darbui vykdyti, įtraukiant ir mažiau motyvuotą ir (ar) atskirtį savo socialinėje aplinkoje išgyvenantį jaunimą. Siekiama suteikti jauniems žmonėms galimybes prasmingiau praleisti laisvalaikį, motyvuoti aktyviai veiklai, savirealizacijai ir saviugdai, sudaryti sąlygas buitinių, socialinių savarankiškumo įgūdžių formavimui. Būtent toks yra ir šios programos tikslas.

Vykdydami programą „Senas stogas – nauji batai“ jau įvykdėme ne vieną veiklą: vyko teniso turnyrai, stalo žaidimai, užsiėmimai virtuvėje, tinklinio varžybos, muzikavimas studijoje, filmų vakarai ir kiti kasdieniai užsiėmimai. Stengdamiesi paįvairinti rutiną numatėme naujų, dar centre nevykdytų veiklų: įstaiga atvira 24 valandas – jaunimas čia laukiamas visą parą; su paruošta prisistatymo programa organizuojame išvykas į kitų miestų jaunimo centrus; lankytojams vykdomos savęs pažinimo popietės; įrengtos auto/moto dirbtuvės. Taip pat nepamirštame dalyvauti socialinėse bei reklaminėse akcijose, tokiose kaip: „Diena be automobilio“, „Draugo diena“, „Savanorystės diena“ ir kt.

Iki šių metų pabaigos JLC dar planuoja įgyvendinti ne vieną veiklą. Lapkričio mėnesį dalyvausime jau antrus metus rengiamame jaunimo festivalyje „NEzombėk“, bus surengta sporto šventė „Mes mėgstam judint“. Su centro lankytojais ir savanoriais planuosime pramogines išvykas, vykdysime protmūšių ciklą.

O ką su jaunuoliais veiksime kiekvieną dieną? Ogi bandysime užkariauti pasaulį!

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas