Sveikata

Renkamės sveikatą!

Jolita STANKAITIENĖ

Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Ukmergės skyriaus pirmininkė

Moliūgai pastaraisiais metais išgyvena tikrą renesansą. Jie stimuliuoja kraujotaką, šildo galūnes, šalina cholesterolį, turi milžinišką kiekį vitaminų. Vitaminas D ypač reikalingas vaikams. Vitaminai B, C, E stabdo senėjimo procesus ir gerina potenciją.

Neatrastas vaistas – moliūgų sėklos. Tai – vitaminų ir mineralų šaltinis, jos stabdo inkstuose akmenų formavimąsi.

Ukmergės samariečiai, vykdydami sveikatinimo projektą „Renkamės sveikatą“, visą vasarą augino moliūgus, cukinijas, burokėlius, rinko vaistažoles. Ir visomis šiomis gėrybėmis spalio 12-ąją pasidalino su tais, kas neturi galimybių jų užsiauginti.

Saulėtas ir šiltas oras leido visiems pabūti drauge, pasidžiaugti derliaus gausumu, juo pasidalinti, pasikalbėti apie sveikatą, išgerti kmynų, melisos arbatos, paragauti samarietiškų vaišių.

Visi, kurie apsilankė gerumo dienoje „Renkamės sveikatą“, namo grįžo su dovanomis. Atvykusieji gavo su meile užaugintų bei su dar didesne meile padalintų lauktuvių. Visiems linkėjome skanių patiekalų ir sveikatos juos valgant. Akcijos metu

išdalinome apie 70 moliūgų, kelias dėžes cukinijų, burokėlių, morkų… Taip pat visiems įdėjome informacinių lankstinukų apie sveiką mitybą.

Ukmergės samariečiai, vykdydami šį projektą, didelį dėmesį skyrė ir terapiniam užimtumui. Tokia veikla mažina stresą, suartina žmones bendravimui, padeda išvengti vienatvės. Akcijos metu samariečiai paviešino savo darbus. O jie tikrai įspūdingi: pasiūtos šlepetės, rankinės, sudėtingais margais raštais numegztos ilgos kojinės, kryžiuku siuvinėti paveikslai.

Dėkojame visiems, auginusiems derlių. Ačiū už jūsų gerumą, už norą dalintis su tais, kuriems sunku. Ačiū, kad padedate padėti kitiems.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samariečiai dalinosi pačių išaugintomis rudens gėrybėmis, kvietė vaišintis pagamintais patiekalais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas