Simultanas su čempione.

Sportas

Nugalėjo didmeistrę

Virginija SAVICKIENĖ

Neformalaus ugdymo būrelio ,,Šachmatai linksmai, išradingai ir aktyviai“ vaikai lankėsi Anykščiuose, Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešojoje bibliotekoje. Čia vyko šachmatų didmeistrės, Seimo narės Viktorijos Čmilytės-Nielsen autobiografinės knygos „Tarp juoda ir balta“ pristatymas.

V. Čmilytė-Nielsen – pati tituluočiausia Lietuvos šachmatininkė: dukart olimpinė ir dukart Lietuvos vyrų šachmatų čempionė, triskart Europos moterų vicečempionė, pasaulio moterų trečios vietos laimėtoja ir Europos šachmatų čempionė. Buvo be galo įdomu klausytis jos pasakojimų apie varžybų ir treniruočių užkulisius, apie pergales ir pralaimėjimus. Vaikams labiausiai įsiminė, kad būdama jų amžiaus ji treniruodavosi po šešias–septynias valandas per dieną!

Po šilto bendravimo aštuoniolika šachmatininkų susėdo prie šachmatų lentų simultanui su didmeistre. Sėkmė šypsojosi Antano Smetonos gimnazijos trečiokui Martynui Dolmantui, kuris jau ne pirmą kartą žaidė simultaną su Viktorija, o šįkart jam pavyko laimėti. Dukstynos pagrindinės mokyklos aštuntokas Artūras Mecelis pasiekė lygiąsias. Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo diplomais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas