Aktualijos

Konstitucijos egzaminą laiko vis mažiau ukmergiškių

Spalio 4-ąją visoje Lietuvoje buvo laikomas Konstitucijos egzaminas. Jis vyko ir mūsų rajono savivaldybėje. Čia pasitikrinti konstitucines žinias panoro tik trys ukmergiškiai.

Savivaldybės tarybos posėdžių salėje į testo klausimus atsakinėjo du neturintys teisinio išsilavinimo asmenys ir vienas – turintis teisinį išsilavinimą.

Į antrą etapą pateko rajono Tarybos narys Andrius Kalesnikas, kuris sprendė testą neturinčių teisinio išsilavinimo asmenų grupėje.

Praėjusiais metais Konstitucinį egzaminą savivaldybėje laikė keturi, 2016-aisiais – šeši ukmergiškiai.

Šįmet Konstitucijos egzaminas vyko 60 Lietuvos savivaldybių, konstitucines žinias tikrinosi iš viso 32 tūkstančiai piliečių.

Didžiausią aktyvumą tarp savivaldybių demonstravo Vilniaus miesto (83 piliečiai) ir Klaipėdos miesto (35 piliečiai) savivaldybės. Iš viso šalies savivaldybių egzaminą laikė daugiau nei 500 Lietuvos piliečių, norinčių pasitikrinti savo konstitucines žinias.

Pirmojo etapo egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateko tie, kurie teisingai atsakė į 25 klausimus ir daugiau. Antrajame etape dalyvaus 632 geriausias žinias pademonstravę egzamino dalyviai.

Geriausiai pirmajame etape pasirodę asmenys spalio 18 d. susirungs antrajame etape. Į antrąjį etapą patekę dalyviai egzaminą laikys toje pačioje vietoje, kurioje laikė pirmąjį etapą.

 Po antrojo etapo paaiškės 32 egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 25 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos egzamino globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas