„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Konkursas „Praeities stiprybė – dabarčiai“

Prasidėjo ketvirtasis nacionalinis mokinių konkursas „Praeities stiprybė – dabarčiai“. Jis skirtas netradiciškai ir kūrybiškai pažinti Lietuvos istoriją, skatinti jaunų žmonių pilietiškumą. Šių metų konkursas išskirtinis tuo, kad, stiprinant pilietiškumą ir gilinant istorines žinias, didelis dėmesys bus skiriamas ir kūrybiškumo lavinimui. Labai svarbu, kad Lietuvos jaunimas būtų auklėjamas Lietuvos valstybingumo tradicijų dvasia.

Konkurso organizatoriai per trejus metus, kai vyksta šis konkursas, sulaukė kelių šimtų istorinių projektų, pasižyminčių temų įvairove ir originalumu, tačiau ne vienu atveju pasigesta pateikimo gyvybingumo ir išradingumo. Todėl šiais metais konkurso organizatoriai, norėdami padėti moksleiviams netradiciškai pažvelgti į istorinius įvykius ir juos kuo originaliau atskleisti, organizuos kūrybines dirbtuves. Visos konkurse užsiregistravusios komandos dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse, kurių metu meno ir istorijos sričių profesionalai padės moksleiviams atrasti ir išvystyti projektų idėjas, kuo įdomiau jas pristatyti.

Konkursas kaip ir praėjusiais metais vyks keliais etapais – nuo 2018 m. spalio 19 d. iki 2019 m. gegužės 17 d. Pirmojo etapo metu mokinių komandos bus kviečiamos susipažinti su pilietinio pasipriešinimo istorija ir atlikti kūrybinę tiriamąją užduotį. Konkurso kūrybinė idėja ir šiais metais išlieka nepakitusi ir remiasi formule „Surask–pažink–atskleisk–papasakok“. Antrajame konkurso etape bus išrinktos 10 komandų-nugalėtojų iš skirtingų Lietuvos regionų, kurios dalyvaus „Pilietinio sąmoningumo ir istorijos dienos“ edukacinėje programoje, surengtoje Vilniaus universiteto Istorijos fakultete, Valstybės pažinimo centre ir Lietuvos kariuomenės dalinyje. Paskutinio konkurso etapo metu geriausi moksleivių darbai internete bus pristatyti visuomenei ir lauks jos balsų.

Komandos, norinčios dalyvauti konkurse, yra kviečiamos iki 2018 m. gruodžio 1 d. registruotis elektroniniu paštu, pateikiant preliminarią konkursinio darbo idėją, nurodant mokyklą, komandos dalyvių skaičių ir atsakingo mokytojo kontaktus. Gruodžio ir sausio mėnesiais kūrybinė komanda vyks į mokyklas, kur kartu su užsiregistravusiomis komandomis kūrybinių laboratorijų metu išgrynins savo idėjas.

Daugiau informacijos apie konkursą – konkurso svetainėje http://www.if.vu.lt/praeities-stiprybe-dabarciai ir konkurso Facebook paskyroje https://www.facebook.com/pazinklaisve

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas