Ukmergiškės Varėnoje.

Žmonės

Dar viena kelionė

Tivana BARANOVIENĖ

Sodininkų bendrijos „Pušelė“ pirmininkė

Sodininkų bendrijos „Pušelė“ nariai lankėsi Varėnoje, Lietuvos šimtmečiui pažymėti surengtoje Grybų šventėje. Diena buvo šilta, saulėta, tad mes su gera nuotaika, vežamos Ukmergės rajono sodininkų susivienijimo pirmininko Juliaus Kazėno, pasiekėme Varėną.

Nustebino čia susirinkusių žmonių minia. Viešnagę pradėjome apsilankydami mugėje. Beveik 2 kilometrų ilgio gatvėje išsidėstę prekybininkai paviljonuose, palapinėse siūlė duonos, pyrago gaminių, rūkytos žuvies, mėsos, kalvių, keramikos dirbinių, mezginių, siuvinių, medaus produktų ir kitką. O kokia mugė be sodo-daržo augalų! Buvome vaišinamos įvairiu maistu su grybais. Prekyboje beveik nebuvo tik šviežių grybų. Dvi moterėlės siūlė voveraičių po 10 eurų už kilogramą. 10 vienetų džiovintų baravykų virtinėlė kainavo taip pat 10 eurų.

Šiek tiek apsipirkome ir mes. Kas – maisto, kas keramikos gaminių, kitos įsigijo braškių daigų, gėlių krūmelių, viksvų. Kainos – tikrai nebuvo labai didelės.

Miesto aikštėje ant sustatytų suolų susėdę žmonės klausėsi koncerto. Prisėdome ir mes. Žiūrėjome rajono etnografinių grupių, kaimo kapelijų pasirodymus. Pasiklausę, pailsėję vaikštinėjome toliau. Sutikome daug seimūnų, kandidatų į prezidentus, kitų žinomų žmonių.

Šventės pabaigos nelaukėme. Grįždamos sustojome gražiame pušyne: nutarėme įsitikinti, ar tikrai Varėnos miškuose nėra grybų. Pavaikščioję po mišką radome kelias voveraites, sukirmijusių kazlėkų ir ūmėdžių. Supratusios, kad čia grybų tikrai nėra, važiavome toliau. Užsukome į Trakus. Kadangi laikas buvo jau vėlus, tai tik pasivaikščiojome ežero pakrante.

Ir kaip būdamas Trakuose nepasivaišinsi kibinais! Taigi nepraleidę tokios progos užsukome į kavinę.

Jau vakarėjo. Su gera nuotaika, daugybe įspūdžių, nejausdami nuovargio pasukome Ukmergės link.

Nustebino J. Kazėnas, kuris mus išlaipinęs iš autobuso vienoje pakelės užeigoje priėmė mūsų priesaiką „Ukmergė mano širdyje“: iškilmingai pasižadėjome saugoti ir gerbti senąją Ukmergės istoriją, puoselėti, gražinti ir visada turėti savo širdyse.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas