Sąskrydyje dalyvavę ukmergiškiai.

Aktualijos, Naujausi

Užugiryje susirinko keli šimtai policijos rėmėjų

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Rugpjūčio 25–26 dienomis į Užugiryje esantį prezidento Antano Smetonos dvarą sugužėjo policijos rėmėjai iš visos Lietuvos. Čia vyko pirmasis šalies policijos rėmėjų sąskrydis.

Nepabūgę lietingų prognozių renginyje dalyvavo apie 300 policijai talkinančių savanorių bei kartu atvykusių bendruomenės pareigūnų. Pirmąjį policijos rėmėjų sąskrydį pradėjo bei visus jo dalyvius pasveikino policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris. Stiprybės ir sėkmės varžybose linkėjo Lietuvos policijos rėmėjų asociacijos prezidentas Sigitas Mecelica. Renginį vedė Policijos departamento Viešosios policijos valdybos Prevencijos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Gitaras Mažintas.

Susibūrę į komandas savanoriai dalyvavo įvairiausiose varžybose: traukė virvę, žaidė dėlionių, stalo žaidimus, susirungė prie šaškių lentos. Komandų vadovai susitiko autosimuliatoriaus rungtyje, kur turėjo pademonstruoti vairavimo įgūdžius. Profesionaliausiai vairavo Vilniaus apskrities komandos „VI 10-500“ vadovas. Iš Šiaulių apskrities „Paslapčių kambario“ greičiausiai ištrūko Kauno apskrities komanda „Žalia – balta“. Taip pat varžytasi Ukmergės ugniagesių gelbėtojų ir medikų surengtose rungtyse. Gaisrininkų pasiūlytų varžytuvių dalyviai turėjo sujungti vandens žarnas, bėgant prasiveržti pro vartus ir vandens čiurkšle numušti taikinį. Greičiausi ir taikliausi šioje rungtyje buvo „VI 10-500“, antrą vietą iškovojo „Žaibo smūgis“ iš Utenos, trečiąją – „Pabiro kupa“ iš Panevėžio. Medikai inscenizavo eismo įvykį: estafetės metu reikėjo stabilizuoti lūžusią koją, atlikti dirbtinį kvėpavimą. Čia geriausiai sekėsi uteniškiams, antri buvo vilniečiai, o trečią vietą užėmė „Žemaitijos“ komanda. Susumavus visų rungčių rezultatus paaiškėjo, kad pirmą vietą iškovojo „Jotvingių“ komanda iš Alytaus apskrities, antrą – „Saulės lokys“ iš Šiaulių, trečią – uteniškių „Žaibo smūgis“.

Policijos rėmėjų sąskrydyje „Pasagos mėtymo“ rungtis organizuota ir varžybose nedalyvavusiems policijos pareigūnams. Čia nugalėtoju išrinktas Vilkaviškio rajono policijos komisariato viršininkas Edvardas Gruzdys.

Nors lietus pylė tiek atidarymo, tiek apdovanojimų metu, tačiau pozityvia energija pulsuojančio renginio tai nesutrikdė. Visi buvo geranoriški ir draugiški, apsirūpinę skėčiais ir lietpalčiais. Teikiant apdovanojimus nugalėtojus sveikino rajono meras Rolandas Janickas ir Policijos komisariato vadovas Saulius Kazlauskas.

Nuobodžiauti neteko niekam. Kraštotyros muziejaus darbuotoja Jurgita Gleiznytė vedė ekskursijas po prezidento Antano Smetonos dvarą, o vakarop suaugusieji buvo pakviesti į įdomią paskaitą apie viliojimo meną tarpukario Lietuvoje.

AUTORĖS nuotraukos

Renginio dalyviai prie A. Smetonos dvaro.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas