„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Kultūra

Ukmergėje vyks VARDŲ skaitymai

Lietuvos žydų genocido diena bus minima skaitant Holokausto aukų vardus. Visoje šalyje vyks pilietinė iniciatyva VARDAI. Gyventojai raginami prisiminti savo miestuose ir miesteliuose gyvenusių žydų vardus, kurie buvo nužudyti, ir juos skaityti garsiai.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo VARDŲ koordinatorė Ukmergėje Jurga Jackevičiūtė, tokie skaitymai viešose Lietuvos miestų ir miestelių vietose vyksta jau aštuntus metus, Ukmergėje juos skaityti bus renkamasi trečią kartą. Akcija rengiama Ukmergės žydų kapinėse (Vilniaus g., priešais Pivonijos prekybos centrą).

„Būtent toks Holokausto aukų prisiminimas padeda labai asmeniškai pajusti tragedijos mastą. Kai garsiai ištari žmogaus vardą, nebegali apsimesti, kad tas žmogus negyveno, ir statistika, jog Antrojo pasaulinio karo metais sunaikinti 90 procentų iš 220 tūkstančių Lietuvoje gyvenusių žydų, pradeda reikšti ne tik skaičius…“ – sakė J. Jackevičiūtė ir kvietė visus norinčius prisidėti prie šios iniciatyvos.

VARDŲ skaitymo iniciatyva, kuri prasidės Vilniuje rugsėjo 20-ąją, baigsis rugsėjo 24 d. Tą dieną Lietuvos gyventojai kviečiami aplankyti arčiausiai esančias žydų žudynių vietas. Lietuvos žydų genocido diena minima rugsėjo 23 dieną. Tądien 1943 metais buvo likviduotas Vilniaus getas.

Daugiau informacijos: jurgasally@gmail.com , tel. 8 663 53 322.

 „G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas