Diskusijas dėl projekto sustabdymo pradėjo D. Varnas (dešinėje), jas tęsė opozicijos atstovai. AUTORĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Tarybos nariai nesutarė, kas svarbiau: šeimos problemų sprendimas ar šaligatvio plytelės

Ketvirtadienį vyko Savivaldybės tarybos posėdis. Dalyvavo 24 nariai, nebuvo mero pavaduotojos Klavdijos Stepanovos. Į posėdį atvyko Vyriausybės atstovė Vilniaus apskrityje Vilda Vaičiūnienė. Buvo svarstomi 46 klausimai.

Patvirtinus darbotvarkę buvo pateiktas svarstyti klausimas „Dėl pritarimo 2014–2020 m. Vilniaus regiono integruotos teritorijų vystymo programos Ukmergės rajono dalies pakeitimui“. Sprendimo projekte buvo nurodomi objektai, kuriems bus skiriamos europinės paramos ir savivaldybės biudžeto lėšos.

Tai Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas: aikščių, parkų, skverų, kitų pagrindinių viešųjų erdvių su prieigomis atnaujinimas ir įrengimas; Ukmergės miesto piliakalnio teritorijos su prieigomis sutvarkymas; Sodų ir Paupio gatvių rekonstravimas; Vilniaus gatvės skvero ir Ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros įrengimas; Šventosios upės pakrantės pritaikymas aktyviam laisvalaikiui, renginiams, gyventojų aptarnavimui; Ukmergės dailės mokyklos pastato pritaikymas Tolerancijos centrui. Aiškinamajame rašte nurodoma, kad Ukmergės miesto tikslinės teritorijos programos projektų bendra vertė – 17 294 990 Eur. Juos vykdant, savivaldybė iš biudžeto turėtų prisidėti 2 458 876 Eur.

Pradėjus svarstyti šį klausimą Tarybos narys Darius Varnas paprašė kolegės Jurgitos Vijūnės pakomentuoti, kodėl tarp numatomų vykdyti projektų neliko VšĮ Ukmergės šeimos centro projekto. J. Vijūnė – šios įstaigos koordinatorė. Tarybos narė dvejojo, ar nepažeis etikos reikalavimų, jei kalbės apie darbovietę. Tuo labiau kad posėdį stebi Vyriausybės atstovė. Tada kai kurie Tarybos nariai jai pasiūlė informuoti apie nusišalinimą nuo klausimo svarstymo. Meras Rolandas Janickas paprašė balsuoti, ar Tarybos nariai leidžia nusišalinti, kad „jai paskui nebūtų nemalonumų“.

Po balsavimo paaiškėjo, kad daugiau Tarybos narių pasisakė už tai, jog J. Vijūnė išeitų iš salės.

Keli Tarybos nariai pareikalavo, kad vis dėlto būtų atsakyta į klausimą, kodėl sustabdytas šio projekto vykdymas ir kur bus nukreipti tam skirti pinigai. R. Janickas teigė, kad projektai, kuriuos buvo nutarta vykdyti gavus europinių lėšų, buvo tvirtinami prieš dvejus metus. Tarp kitų – ir 2016 metais savivaldybės įsteigto Všį Šeimos centro numatytų patalpų, esančių Vytauto g. 105D, rekonstrukcija. Tačiau per tą laikotarpį pabrangus rangos darbams paaiškėjo, kad vykdant projektus savivaldybei savo lėšomis teks prisidėti daugiau negu buvo numatyta. Kadangi šiuo metu biudžete nėra tiek pinigų, kiek reikėtų, kilo grėsmė, jog projektai gali būti neįvykdyti. Tad buvo pasirinkti prioritetiniai objektai. Nors yra parengtas Vytauto g. 105D esančio pastato tvarkymo techninis projektas, paraiškos dėl VšĮ Šeimos centro pastato ekonstrukcijos, kuri atsieitų apie 700 tūkstančių eurų, nutarta neteikti.

Dabar VšĮ Šeimos centras įsikūręs Vienuolyno gatvėje, jame dirba du darbuotojai. R. Janickas informavo, kad įstaiga galės persikelti į atsilaisvinusias Švietimo pagalbos tarnybos patalpas. Anot mero, čia yra keturi kabinetai, dvi salytės, patalpos sutvarkytos, tad keturiems Šeimos centro darbuotojams (tiek žmonių dirbs įstaigoje) veiklai vietos pakaks. Ir pridūrė, jog bus ieškoma lėšų, kad pastatas ateityje būtų sutvarkytas.

Svarstant šį klausimą diskusijos truko beveik valandą. Balsuojant už pateiktą projektą pasisakė 13, prieš – 4, susilaikė 6 Tarybos nariai.

Po balsavimo, posėdį vedęs R. Janickas informavo, kad reikia skelbti pertraukėlę, nes kilo problemų dėl tiesioginės transliacijos, ir reikėtų laiko nesklandumams pašalinti. Kiti klausimai vėl pradėti svarstyti susirinkus po pertraukos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas