Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Sulaukus 100 metų – trijų šimtų eurų pašalpa

Tarybos nariai posėdyje patvirtino Vienkartinių, tikslinių, sąlyginių ir periodinių pašalpų skyrimo ir mokėjimo Ukmergės rajono savivaldybėje tvarkos aprašą. Dokumente pateiktos naujos – vienkartinė, tikslinė, sąlyginė ir periodinė – pašalpos.

Tvarkos apraše nurodoma, kokiais atvejais ir kam jos skiriamos. Pašalpas gali gauti bendrai gyvenantys ar vienas asmuo, kurie be jos negali išsiversti, įvertinant bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens pajamas, esamą socialinę ir materialinę padėtį.

Vienkartinė pašalpa gali būti skiriama bendrai gyvenantiems asmenims ar vienam gyvenančiam asmeniui, nevertinant pajamų, keliais atvejais. 300 Eur bus skiriama asmeniui sukakus 100 metų. 25 BSI dydžio pašalpa bus paremta šeima, gimus trynukams ir daugiau vaikų, 3 BSI dydžio pašalpą gaus asmuo, atlikęs ne trumpesnę kaip 6 mėnesių bausmę laisvės atėmimo įstaigoje.

Numatyta, kad tikslinė pašalpa gali būti skiriama pagal 19 atvejų. Tarp jų – stichinės nelaimės, susirgus ar sergantiems onkologine liga, operacijos ar traumos atvejais, iš dalies apmokėti kompensacinių priemonių įsigijimo išlaidas, socialinės rizikos asmenims įsigijus kontraceptinių priemonių. Taip pat – kompensuoti už įvairius remonto darbus.

Periodinės pašalpos galima tikėtis, kai dėl specifinių aplinkybių kyla grėsmė asmens sveikatos būklei ir reikalingas gydymas, taip pat kreditui, paimtam daugiabučiam namui atnaujinti (modernizuoti), ir palūkanoms apmokėti, kai miršta vienas iš bendrai gyvenusių asmenų (buto savininkas). Tokia pašalpa gali būti skirta, kad asmeniui būtų patenkinti būtiniausi (maitinimosi, asmeninės higienos, gydymosi ir kt.) poreikiai, kai dėl sveikatos būklės ar kitų objektyvių priežasčių jis negali to padaryti savarankiškai, kitai atvejais.

Periodinė pašalpa gali būti skiriama iki keturių kartų per metus.

Sąlyginė pašalpa asmeniui gali būti skiriama gydantis nuo alkoholio, narkotikų ar kitų psichotropinių medžiagų sukeltų ligų; apmokėti nakvynės, transporto, dokumentų vertimo ar kitas būtinąsias išlaidas asmeniui, pripažintam nukentėjusiu dėl prekybos žmonėmis.

Pašalpas gaus tie gyventojai, kurie atitiks tvarkos apraše numatytas konkrečias sąlygas ir reikalavimus.

Sprendimui įgyvendinti iki 2018 metų pabaigos papildomai reikės 10 tūkstančių eurų. Jie bus skirti iš nepanaudotų savivaldybės biudžeto lėšų piniginei socialinei paramai skaičiuoti ir mokėti.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Vilniuje skaiciau kad sulaukus 100m gauni is savivaldybes 1000eur tai kaip suprast cia kas nustate kas ir po kiek gaus?
  • ok :
    Dar pagalvojau,geriau butu ne pašalpa,o dviratis arba paspirtukas.O ka,skambetu dar juokingiau.
  • ok :
    Dabar tai tikrai,tyčia,iš principo gyvensiu daugiau nei 100 metu,kad valdžia bent ka man duotu.Žinoma,jei kai man bus 99 metai, jie neatsius kokiu socialiniu darbuotoju,kad mane nugalabytu.
  • jurgis :
    cia ne pasalpa o geda sulaukus tiek metu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas