V. Ušackas pristatė savo programą „Laiminti Lietuva“.

Naujausi, Žmonės

„Sieksiu būti visų žmonių ambasadoriumi“

Ukmergės rajono garbės pilietis, buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas praėjusią savaitę Kaune paskelbė, kad dalyvaus 2019 metais vyksiančiuose Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose. Vienas pirmųjų miestų, į kurį kandidatas į šalies vadovus atvyko susitikti su žmonėmis, – Ukmergė. Trečiadienį į Kraštotyros muziejų, kur vyko susitikimas, susirinko pilna salė ukmergiškių. Renginyje dalyvavo ir kandidato mama Laima Danielytė-Ušackienė, žmona Loreta. Į susitikimą taip pat atvyko rajono meras Rolandas Janickas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Ukmergės skyriaus pirmininkė Agnė Balčiūnienė.

V. Ušackas pabrėžė, kad Ukmergė – jo senelių, tėvų kraštas, todėl yra jam labai svarbi. Kandidatas į prezidentus pristatė savo programos „Laiminti Lietuva“ pagrindinius aspektus. „Sieksiu tapti kiekvieno Lietuvos žmogaus, nepriklausomai nuo partiškumo, politinių pažiūrų, tikėjimo ar tautybės, ambasadoriumi“, – teigė politikas.

Vienas pagrindinių jo tikslų – kad ekonomikos augimas atsilieptų ir atlyginimų didėjimui, kad „Lietuvoje augtų ne tik kainos, bet ir darbo užmokestis“. Tai įvyks, anot politiko, numačius teisingą veiklos strategiją.

V. Ušackas pasidalino įžvalgomis apie užsienio politiką, pagrindines kryptis. Jo principinis požiūris – su kaimynais reikia bendrauti, žinoma, įvertinant ir rizikas, tarptautinę padėtį. Jis įsitikinęs, jog šiame darbe jam pravers diplomatinė patirtis.

Politiko nuomone, prezidento prerogatyva – konsoliduoti, jungti bendrai veiklai visas politines partijas, tik tuomet bus pasiekta teigiamų rezultatų.

Ukmergiškiai V. Ušackui pateikė klausimų, į kuriuos jis išsamiai atsakė.

Lietuvos teisininkas, diplomatas, visuomenės bei politinis veikėjas V. Ušackas gimė 1964 m. gruodžio 16 d. Skuode.

Jo senelis Adomas Ušackas gyveno prie Indrajų ežero Utenos rajone. 1941 m. birželio 14 d. jis ir kiti šeimos nariai buvo ištremti į Sibirą. Grįžusi į Lietuvą šeima apsistojo Ukmergėje, Užupio rajone. Diplomato tėvai Laima ir Raimundas Ušackai apsigyveno Skuode. Po kiek laiko atvyko į Ukmergę, čia gyvena iki šiol. Sūnus su šeima juos dažnai lanko. Diplomato mamos tėviškė – Obelių kaime, čia pas senelius Vygaudas leisdavo vasaras.

1982 m. V. Ušackas baigė Skuodo 2-ąją vidurinę mokyklą. Atliko tarnybą sovietinėje armijoje Karagandoje, įstojo į Vilniaus universiteto Teisės fakultetą.

Jį baigęs stažavosi Norvegijoje, Oslo universitete, politikos mokslų ir ekonomikos srityje, taip pat Danijoje, Orhuso universitete – politikos mokslų srityje. 1992-1996 metais buvo Lietuvos Respublikos misijos prie Europos Bendrijos ir NATO patarėju.

2000-2001 metais paskirtas pirmuoju vyriausiuoju derybininku dėl Lietuvos narystės ES, ambasadoriumi ypatingiems pavedimams.

2001-2006 metais buvo Lietuvos Respublikos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi JAV ir Meksikoje, 2006-2008 metais – Jungtinėje Karalystėje.

2010-2013 metais ėjo specialiojo įgaliotinio ir Bendrijos misijos vadovo pareigas Afganistane, nuo 2013 metų iki praėjusių metų vasaros – ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas. Nuo 2017 metų spalio mėnesio pradėjo eiti Kauno technologijos universiteto Europos instituto direktoriaus pareigas.

V. Ušackas yra pelnęs aukščiausių apdovanojimų.

2013 metais V. Ušackui suteiktas Ukmergės rajono garbės piliečio vardas.

AUTORĖS nuotr.

Ukmergiškiai susidomėję klausėsi kandidato į prezidentus pasisakymo.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas