AUTORĖS nuotr.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Piliakalnio turėklai suniokoti, suoleliai prirašinėti…

Laikraščio skaitytoja pasakojo, jog ne kartą eidama pasivaikščioti užsuka į miesto piliakalnį. Pasak moters, malonu apsauginiu taku užkopti į viršų, pasigrožėti atsiveriančiais vaizdais, o vakare – originaliu apšvietimu. Deja, skaitytoja pastebėjo, kad aptvarai jau kažkieno išlaužyti, ištraukti metaliniai troseliai, o poilsiui pastatyti suoleliai aprašinėti. „Taip pasielgti galėjo tik piktadariai. Ar jie išaiškinti, ar chuliganai nubausti?“ – teiravosi ukmergiškė, neslėpdama pasipiktinimo.

Rajono savivaldybės administ-racijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus patvirtino, jog piliakalnio prieigos jau ne kartą nukentėjo nuo chuliganiškų veiksmų. Pasak vedėjo, pirmą kartą apie piliakalnio aptvarų suniokojimą skyriui buvo pranešta rugpjūčio mėnesį. „Kadangi dar nesibaigęs rekonstrukcijos darbų garantinis laikotarpis, apie tai informavome UAB „Ukmergės keliai“ atstovus. Šios įmonės darbininkai viską sutvarkė“, – aiškino A. Dukus.

Panašus atvejis pasikartojo ir prieš dvi savaites. Šįkart buvo nutraukta metalinė viela. „Apžiūrėjus nustatyta, kad išsukti troselius laikantys varžtai“, – teigė skyriaus vedėjas. Ir pridūrė, jog ir šį kartą į policiją nesikreipta, nes padaryta žala nėra didelė. Piktadariai taip pat nenustatyti.

Nors piliakalnis stebimas vaizdo kameromis, jos chuliganų neužfiksavo. „Mes nežinome, kurią dieną tai įvyko, todėl reikėtų peržiūrėti labai daug vaizdo įrašų, o tam reikia laiko, – kalbėjo Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas. – Be to, prie piliakalnio įrengtos kryptinės stebėjimo kameros, kurių įrašuose apsauginės tvorelės troselių nesimato.“

A. Dutkaus teigimu, vis tik vaizdo stebėjimo kameros padėjo išaiškinti neseniai apšvietimo stulpelį nugriovusio automobilio vairuotoją. Dėl žalos išieškojimo iš kaltininko į policiją kreipėsi miesto seniūnija, kuri ir rūpinasi piliakalnio priežiūra.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ok :
    Filmavimo kameros Ukmergeje chuliganu niekada nemato,anekdotas kažkoks.O gal neišsiaiškinate ne todel,kad reikia peržiureti daug vaizdo irašu,bet todel,kad jos yra butaforines?Parduotuves stikla išdaužo,filmavimo kameros nefiksuoja,bobutes užpuola paciame miesto centre,kameros vel neužfiksuoja.Ir pataikyk tu man taip,kad butent tada tos filmavimo kameros buna remontuojamos ar pan..Nebejuokinkit žmoniu,jos neveikia ir greiciausiai,niekada neveikė.
    • Darius :
      Na kameros turi akląsias zonas, priklauso ir tai kur jos atsuktos būna. Su realiu jų veikimu galit susipažinti užsukę į savivaldybę, į 33 arba 45 kabinetą. Parodysim.
  • Aha :
    Paziurekit i Anykscius kur nutiestas takas palei Sventaja,yra atkarpu kur tureklai ar tvoreles pagamintos is stiklo,realiai net nusistebejau kaip niekas neisspardo,neisdauzo ir neislauzo. Ukmergeje toks dalykas butu neisivaizduojamas,jau sekancia diena butu isdauzyta. Ir idomu ar veliau patiems idomu sedet apsisikusiems prie islauzyto miesto?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas