Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Kandidatams į savivaldą – didesnis užstatas

Seimas pritarė Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 39 straipsnio pataisai, kuria siūloma didinti užstatą kai kuriems kandidatams.

Įstatyme įtvirtinta, kad partijos ar rinkimų komiteto keliamame kandidatų sąraše esant įrašytiems kandidatams, einantiems pareigas, nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis, rinkimų užstatas už kiekvieną tokį kandidatą yra dešimt vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio (šiuo metu galiojančiame įstatyme – 2 VMDU dydžio). Šis užstatas (už kiekvieną kandidatą nustatant atskirai) grąžinamas jį sumokėjusiai partijai, rinkimų komitetui ar kandidatui, jeigu rinkimų užstatas tampa grąžintinu pagal šio straipsnio 5 dalyje nustatytus reikalavimus, bet kandidatas nebuvo išrinktas, taip pat jeigu kandidatas buvo išrinktas arba buvo pripažintas išrinktu ir atsisakė pareigų, nesuderinamų su savivaldybės tarybos nario pareigomis, šio įstatymo 91 straipsnio 2 dalyje nustatyta tvarka.

Jei minėti kandidatai yra išrenkami ir atsisako tarybos nario mandato iki pirmo tarybos posėdžio, užstatas nėra grąžinamas.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas