Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Diena – be žūčių kelyje

Šią savaitę daugelio Europos šalių, taip pat ir Lietuvos policijos pareigūnai susivienijo dėl bendro tikslo – kad rugsėjo 19 d., kuri minima kaip Europos diena be žūčių kelyje, iš tikrųjų kelyje nežūtų nė vienas žmogus.

Jau trečią kartą Europos kelių policijos tinklas TISPOL inicijavo tarptautinę eismo kontrolės priemonę „Dėmesys į kelią“ (angl. „Focus on the Road“), o rugsėjo 19 d. vykdo projektą EDWARD (angl. „European Day without a Road Death“).

„Dėmesio į kelią“ savaitė Lietuvoje prasidėjo nuo prevencinės priemonės Kaune – pareigūnai tikrino ryte į darbą vykstančių vairuotojų blaivumą, vykdė kitų pažeidimų kontrolę ir prevenciją. Pareigūnai ne tik įspėjo ar baudė prasižengusius, bet ir kartu su socialiniais partneriais, bendrove „Švaros broliai“ tęsė socialinę saugaus eismo iniciatyvą „Švarus vairuotojas“ – nustačius Kelių eismo taisyklių nepažeidžiančius ir anksčiau nebaustus vairuotojus, jiems buvo suteikiami „Švaraus vairuotojo“ lipdukai-ženkliukai, kuponai nemokamam automobilio plovimui.

Antradienį pareigūnai dėmesį skyrė neviešam patruliavimui, Kelių eismo taisyklių pažeidimų, susijusių su pagrindinėmis eismo įvykių priežastimis užkardymui.

Šiandien, rugsėjo 19-ąją, Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Lietuvos transporto saugos administracija kartu dalyvaus projekte EDWARD ir magistraliniuose šalies keliuose vykdys pavojingiausių pažeidimų užkardymą, krovinius ir keleivius vežančio transporto kontrolę, šio transporto vairuotojų dėmesį blaškančių veiksnių patikrinimą ir eliminavimą. Akcentuojant pavyzdingą dalyvavimą eisme, bus tęsiama eismo dalyvių skatinimo iniciatyvą „Švarus vairuotojas“. Eismo dalyviams bus dalinami atšvaitai, mažiesiems – saugaus eismo atmintinės su svarbiais patarimais.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas