Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Telefoniniai sukčiai atakuoja kaimus

Rugpjūčio 1-ąją, apie 16 valandą, Taujėnų miestelio gyventojai (g. 1935 m.) į laidinį telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė gydytoju. Jis pranešė, kad jos dukra nutrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią moterį ir dabar reikia pinigų nukentėjusiosios gydymui. Po pusvalandžio į taujėniškės namus atvyko jaunuolis, kuriam pareiškėja padavė 200 eurų ir du auksinius žiedus. Dėl apgavystės moteris patyrė 800 eurų žalą.

Rugpjūčio 2-ąją panašiai apgauta ir Lyduokių seniūnijos Paprėniškių kaimo gyventoja (g. 1929 m.). Apie 9.30 valandą jai laidiniu telefonu paskambino nepažįstamas vyras ir taip pat prisistatė gydytoju. Jis pasakojo, kad moters duktė nuo laiptų netyčia nustūmė nepažįstamą moterį. Ši griuvo ir stipriai susižalojo galvą, todėl dabar skubiai reikalingai pinigai jos operacijai ir brangiems vaistams. Tam neva reikia 5 000 eurų.

Vadinamasis gydytojas pažadėjo, jei gaus pinigus, nepranešti apie įvykį pareigūnams, įkalbėti nukentėjusiąją, kad nerašytų pareiškimo policijai. Paprėniškių kaimo gyventoja prisipažino, kad turi tik 3 000 eurų. „Geradaris“ sutiko paimti šią sumą. Apie 10.30 valandą į senolės namus atvyko nepažįstamas jaunas vyras, kuriam moteris perdavė pinigus. Jam išvykus nukentėjusioji paskambino savo dukrai ir pabendravusi su ja suprato, kad buvo apgauta telefoninių sukčių.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas