Sportininkus aplankė kinologas.

Sportas

Stovykloje ir sportavo, ir pramogavo

Norbertas MOTIEJŪNAS

Rugpjūčio 5–10 dienomis tradicinio karatė klubo „Danas“ sportininkai rinkosi į Lietuvos Šveicarija vadinamus Dubingius, kur vyko klubo vasaros stovykla. Į ją suvažiavo 45 sportininkai ir penki instruktoriai. Stovyklos dienotvarkė buvo įtempta, o dienos veiklos prasidėdavo rytine treniruote. Kasdien sportininkai turėdavo po dvi karatė treniruotes, pietų metu atsigaivindavo maudydamiesi ilgiausiame Lietuvos ežere – Asvejoje. Maudynių metu mokėmės, kaip iš plastikinių butelių bei marškinėlių greitai ir paprastai pasidaryti gelbėjimosi liemenę ir plaukti nebijant nuskęsti.

Be treniruočių ir maudynių stovyklautojai turėjo kitų veiklų. Jie susipažino su Lietuvos muitinės kinologu Artūru Zalecku, kuris pasakojo apie šunų auklėjimą, dresavimą bei elgesį su svetimais šunimis, taip pat parodė savo augintinį, tarnybinį vokiečių aviganį.

Stovyklos metu buvo ir pramogaujama – klubo sportininkai turėjo galimybę pusdienį plaukioti irklentėmis, o kas nemokėjo – pabandė ir išmoko. Šia puikia proga pasinaudojo visi ir patyrė, kas yra ramus bei tylus pasiirstymas Asvejos ežere.

Kadangi stovyklos metu oras buvo puikus, nepraleidome progos susipažinti su žemėlapiu, kompasu ir orientavimusi Dubingių apylinkėse. Kaip keliauti nesinaudojant išmaniosiomis technologijomis pasakojo organizacijos „Keliaujanti lapė“ atstovas Tadas Lapinas. Po teorinės dalies visi sportininkai buvo suskirstyti į grupes ir rinkdami miške paliktus punktus apėjo visą paruoštą orientacinį maršrutą. Po tokios praktikos kitą naktį buvo suorganizuotas naktinis orientacinis žygis bei pažintis su žvaigždynais realiomis gamtos sąlygomis.

Paskutinę stovyklos dieną buvo laikomi atestaciniai egzaminai spalvotiems tradicinio karatė diržams gauti. Galimybę tai stebėti turėjo ir atvykę sportininkų tėveliai. Jie apžiūrėjo stovyklavietę, kaip įsikūrę vaikai, o kai kurie paragavo ir stovyklos maisto, kurį įvertino labai gerai.

Po šešių turiningų vasaros stovyklos dienų visi išsiskirstė pakilios nuotaikos, žinodami, kad vėl susitiks labai greitai – juk rugsėjis nebe už kalnų, o kartu su juo prasidės ir naujas mūsų klubo treniruočių sezonas.

Stovyklautojai kasdien atsigaivindavo Asvejos ežere.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas