Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Seniūnija nepajėgi sugaudyti laukinių kačių

Laikraščio skaitytoja teiravosi, kas galėtų padėti sugaudyti benames kates, kurios gyvena prie Vilniaus gatvės 95 ir 97 daugiabučių. Pasak moters, gyventojai, ypač pensinio amžiaus, jas pašeria, bet neturi lėšų sterilizacijai, todėl kasmet kačių tik daugėja. „Antri metai prašome padėti, bet pagalbos nesulaukiame. Kreipėmės į miesto seniūniją, rašėme savivaldybės administracijos direktoriui. Jis žadėjo susisiekti su viešosiomis įstaigomis, kurios rūpinasi beglobiais gyvūnais, tačiau tai ir liko tik pažadais“, – apmaudo neslėpė pašnekovė. Jos nuomone, jei valstybė deklaruoja, kad gyvūnų negalima naikinti, vadinasi, turi rasti būdų, kaip jais pasirūpinti. Moteris pridūrė, jog gyventojai susisiekė ir su rajone veikiančių gyvūnų globos namų „Klajūnas“ atstovais, kurie taip pat sakėsi negalintys padėti, nes prieglauda perpildyta, trūksta lėšų keturkojų išlaikymui, gydymui, be to, prieglauda nepritaikyta kačių laikymui.

Laikraščio skaitytoja norėjo sužinoti, ar prie šios problemos sprendimo prisideda rajono savivaldybė, ar tam pakankamai skiriama lėšų, kur jos nukeliauja. „Jei miesto seniūnijoje yra beglobių gyvūnų gaudytojas, kuriam mokamas atlyginimas, vadinasi, jis ir turi dirbti šį darbą. Įdomu, kiek jis pagauna kačių, kur jos dedamos? Juk buvo kalbama, kad bus nupirktos gaudyklės, automobilis gyvūnų transportavimui,“ – mintimis dalijosi moteris.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pripažino, jog seniūnija nepajėgi sugaudyti laukinių kačių. Pasak seniūnės, nors yra darbuotojas, kuris vykdo gyvūnų transportavimą, turi atitinkamą pažymėjimą, tačiau jis neužsiima keturkojų gaudymu.

Seniūnė prisiminė, jog gavusi Vilniaus 95 bei 97 daugiabučių gyventojų prašymą, buvo išsiuntusi darbuotojus. „Mes neturime specialių narvelių, skirtų gaudyti laukinius gyvūnus, – kalbėjo seniūnė. – Prie minėtųjų namų buvo nuvežtas gardas, tačiau jis skirtas tik transportavimui. Gyventojai išsigando, kad katės šiame garde susižalos, ir nesiryžo jų gaudyti.“

Z. Pečiulienės teigimu, seniūnija pagalbos kreipėsi į Vilniuje, Jonavoje veikiančias gyvūnų globos įstaigas, tačiau ir jie kol kas negali padėti. „Mums buvo paaiškinta, kad pirmiausia turime pastatyti kačių šėryklas, prie kurių gyvūnai įpras rinktis, tuomet ir bus galima juos pagauti. Todėl artimiausiu metu imsimės šio darbo. Vieną iš šėryklų ruošiamės statyti ir prie minėtųjų daugiabučių Vilniaus gatvėje“, – situaciją komentavo miesto seniūnė. Ir patikino, jog jau yra sutarta su VšĮ „Klajūnas“ atstovais, kad jie, įsigiję specialią įrangą, gaudys laukinius katinus, juos sterilizuos, kastruos ir po šios procedūros vėl paleis prie daugiabučių. Už šį darbą atsiskaitys miesto seniūnija, kuri kasmet iš rajono savivaldybės biudžeto gauna apie 9-10 tūkst. eurų. Z. Pečiulienė neneigė, kad didžioji dalis šių lėšų atitenka gyvūnų transportuotojo, kuris seniūnijoje atlieka ir ūkvedžio dirbą, atlyginimui.

Seniūnija prie kiekvienos laukinės katės juk nesėdės, norint jas sugauti, turi padėti ir gyventojai, kurie keturkojus šeria ir save laiko gyvūnų mylėtojais. Su žmonių pagalba šiemet jau buvo pagauta apie 70 šunų ir 7-8 katės paimtos iš Maironio ir Klaipėdos gatvių“, – tvirtino Z. Pečiulienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Zifra :
    Sedi katės po langais galvas pakėle,nes gyventojai mėto maista pro langus.Jeigu taip mylite gyvūnus-patarčiau laikyti namuose ir maitinti.
  • Aš :
    Patarčiau namų gyventojams susimesti pinigėlių,pagauti nabages katytes ir katinus,nuvežti pas veterinarą ir sterilizuoti.Dabar gi visi laukia,kad kažkas padarys,patys judėkit,o ne verkit.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas