Asociatyvi nuotrauka.

Žmonės

Santuokai renkasi magišką datą

2018 metų aštunto mėnesio aštuntą dieną rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje įregistruotos dvi santuokos. Prašymus susituokti 2018-08-18 dieną yra pateikusios net šešios poros. Viena iš jų šią magišką datą „užsisakė“ dar prieš metus. Rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Regina Jackūnienė „Gimtajai žemei“ teigė, jog pastaraisiais metais vis dažniau vestuvėms pasirenkamos vienodais skaičiais pažymėtos datos. Pasak jos, Ukmergė šias besikeičiančias tendencijas pirmą kartą pajuto 2011 metų lapkričio 11 dieną, kai plūstelėjo norinčiųjų susituokti būtent tą dieną ukmergiškių…

Aštuonetas – begalybės simbolis

Rugpjūčio 8-ąją aukso žiedus sumainiusios poros teigė, jog šią dieną į santuokų rūmus žengė ne atsitiktinai. Besituokiantieji trokšta visą gyvenimą praleisti su mylimu žmogumi, tad įteisinti savo santykius pasirinko begalybės ženklu – trimis aštuonetais – pažymėtą dieną. Jų teigimu, skaičius aštuoni – amžinybės ir begalybės simbolis.

Numerologai aiškina, jog aštuonetas skatina atskleisti tikrąją jėgą ir stipriąsias puses, tinkamai sutvarkyti savo gyvenimą, įveikti liūdesį, pavydą, nedraugiškumą, imtis atsakomybės.

Grafikus koreguoja mados

Pasak Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos, kiekvienais metais sudaromas ir paskelbiamas santuokų registravimo grafikas. Paprastai santuokos registruojamos šeštadieniais. Tačiau tai nereiškia, jog norintieji negali susituokti kitą dieną.

Pavyzdžiui, prašymus tuoktis šių metų rugpjūtį pateikė net 33 poros. Santuokos buvo registruojamos rugpjūčio 3, 4, 8 ir 10 dienomis, taip pat sutuoktuvių ceremonijos numatytos 11, 17, 18, 22, 24, 25 ir 31 dienomis. Šį mėnesį septynių porų santuoka bus įregistruota ne civilinės metrikacijos įstaigoje, o jaunavedžių pasirinktoje vietoje. Kalbėdama apie tai vedėja sakė, jog populiariausias tarp sutuoktuvininkų išlieka Taujėnų dvaras, taip pat ceremonijos vyksta kaimo turizmo sodybose. Pastaruoju metu pastebima tendencija santuokas registruoti privačiose valdose.

Prašymą įregistruoti santuoką civilinės metrikacijos įstaigai privaloma pateikti ne vėliau kaip likus mėnesiui. Tačiau kai kurie sužadėtiniai prašymus užpildo prieš metus. Taip dažniausiai elgiasi gyvenantys užsienyje ukmergiškiai arba pageidaujantys, jog jų santuoka būtų įregistruota ne tik jų pasirinktą dieną, bet ir valandą. R. Jackūnienė sakė, kad skyrius jau turi prašymų sutuokti 2019 metais.

Vasaros mėnesiais tuoktis pageidauja kur kas daugiau porų. Liepą įregistravome ir apskaitėme 41 santuoką, birželį – 23. O štai sausį aukso žiedus sumainė 7, vasarį ir kovą – po 11 porų, balandį – 21. Iš viso rajone šiais metais jau susituokė 137 poros. Praėjusiais metais rajone buvo įregistruota 210 santuokų“, – skaičius vardijo R. Jackūnienė.

Trisdešimtus metus jaunavedžius tuokianti valstybės tarnautoja neslėpė, jog pasitaiko porų, kurios tiki, kad jų santuokos sėk-mę lems tik tam tikri skaičiai. Pasak vedėjos, skyriuje kelios būsimos nuotakos įtikinėjo, jog jų santuoka privalo būti įregistruota būtent tokiu laiku, kurį nurodė astrologas, ir nė minutės anksčiau ar vėliau. R. Jackūnienė mano, jog sutuoktinių bendro gyvenimo sėkmei ir ilgaamžiškumui didesnės reikšmės nei skaičiai turi tinkamo partnerio pasirinkimas ir charakteriai: „Jie turi sutapti. Jei taip nėra, sutuoktiniai turi išmokti prisitaikyti vienas prie kito“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nida :
    Žiauri asociatyvi nuotrauka...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas