Nuomonių telefonas

Laiškus siunčia oficialiu adresu

Į redakciją kreipėsi pensininkė, turinti daugiau kaip 30 metų darbo stažą. Jos gyvenamoji vieta deklaruota Ukmergėje, tačiau nuo praėjusių metų, kai pablogėjo sveikata ir negali vaikščioti, ji gyvena pas vaikus kitame mieste. Moteris sakė laukianti iš „Sodros“ laiško su informacija, kiek jai bus papildomai priskaičiuota už stažą senatvės pensijos: „Suprantu, kad pranešimas bus atsiųstas į Ukmergę, tačiau mano butas šiuo metu tuščias, laiško niekas nepaims. Kur reikėtų kreiptis, kad jį atsiųstų tuo adresu, kur dabar laikinai gyvenu? Ar tai turiu padaryti aš pati? Manau, kad šis klausimas rūpi ne vien man. Senyvų ir pasiligojusių pensininkų, kurie nepajėgia vieni tvarkytis, todėl išvyksta pas vaikus, yra ir daugiau…“

Susisiekėme su „Sodros“ Komunikacijos skyriumi. Saulius Jarmalis atsiuntė tokį atsakymą: „Jeigu žmogui pensija atnešama į namus, jis gali nurodyti „Sodrai“ savo pasikeitusį adresą. Tuomet ne tik pensija, bet ir korespondencija bus pristatyta nurodytu adresu. Kitais atvejais „Sodra“ informacinius pranešimus registruotu paštu siunčia oficialiu adresu, kur yra deklaruota asmens gyvenamoji vieta. Bet kuriuo atveju tą pačią aktualią asmeninę informaciją visada galima gauti artimiausiame „Sodros“ klientų aptarnavimo skyriuje arba telefonu 1883“.

S. Jarmalis taip pat pastebėjo, jog gyventojai gali keisti oficialiai deklaruotą gyvenamąją vietą šalyje. Jo žiniomis, tai galima padaryti kreipusis į dabartinės gyvenamosios vietos seniūniją.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas