Nuomonių telefonas

Konkursą jau paskelbė

Sulaukėme rajono gyventojos skambučio dėl Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC). Moteris teiravosi, kada PSPC turės vyr. gydytoją: „Įstaigoje jau seniai nėra nė vieno vadovo. PSPC ir poliklinikai vadovauja laikinai šias pareigas einantis medikas, kuris taip pat dirba ir šeimos gydytoju. Ir tas laikinumas tęsiasi jau gana seniai“, – savo mintimis dalijosi laikraščio skaitytoja.

Pasak jos, peršasi mintis, jog taip ilgai savivaldybė neskelbia konkurso, nes PSPC vadovo vieta ruošiama konkrečiam asmeniui. Ir PSPC, ir Ukmergės ligoninės vadovų kadencijos baigėsi panašiu metu, tačiau konkursas buvo paskelbtas tik dėl VšĮ Ukmergės ligoninė vyr. gydytojo pareigų. Tuo tarpu PSPC, iš pareigų pasitraukus Janinai Galiauskienei, vadovo neturi jau du su puse mėnesio.

Gal rajono savivaldybė, kuri ir yra šios įstaigos steigėja, galėtų paaiškinti, kodėl yra delsiama ir neskelbiamas konkursas?“ – teiravosi moteris. Ji norėjo, kad į tai atsakytų rajono meras ar kas nors kitas iš rajono vadovų.

Rajono meras Rolandas Janickas rugpjūčio 13-24 dienomis atostogauja, todėl į skaitytojos klausimą atsakė rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Zimblienė. Ji priminė, jog iš Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pareigų J. Galiauskienė buvo atleista pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso 57 straipsnio 1 dalies 3 punktą (darbuotojui atsisakius dirbti pakeistomis papildomomis darbo sutarties sąlygomis). Buvusios įstaigos vadovės penkerių metų kadencija būtų pasibaigusi liepos 30-ąją.

Rajono mero potvarkiu laikinai vadovauti Ukmergės PSPC paskirtas šeimos gydytojas Justas Šakalys. Iki šiol jis laikinai vykdė centro Poliklinikos vedėjo pareigas.

Konkursas Ukmergės PSPC vadovo pareigoms užimti bus skelbiamas jau artimiausiomis dienomis. Ši procedūra šiek tiek užtruko dėl atostogų – buvo laukiama, kol iš jų grįš už tai atsakingi savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus specialistai“, – „Gimtajai žemei“ ketvirtadienį sakė D. Zimblienė.

Tą pačią dieną rajono savivaldybė paviešino informaciją apie paskelbtą konkursą Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovo – vyriausiojo gydytojo – pareigoms eiti. Konkurso sąlygose nurodyta, kad pretendentai dokumentus turi pateikti per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą. Dokumentai priimami 14 kalendorinių dienų po konkurso paskelbimo Valstybės tarnybos departamento interneto svetainėje ir Ukmergės rajono savivaldybės interneto svetainėje. Kilus pagrįstų abejonių dėl pretendento atitikties konkurso skelbime nustatytiems kvalifikaciniams reikalavimams ir dėl pateiktų dokumentų patikslinimo ar papildymo terminas gali būti pratęstas 5 kalendorinėms dienoms.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Skaitytojas :
    Pirmiausia bendraujant reiktu žiūrėti pašnekovui į akis,o ne į grindis.Klausimas ,ko žmogus bijo ar jaučiasi kuo nusidėjęs?Ir kaip jaunam žmogui reiktu bendravimo kultūros laikytis,bei necenzurinių žodžių vengti.
  • Anonimas :
    Visai gerai butu ir J. Sakalys. Jis kaip gydytojas labai geras. Labai daznai padeda bendravimas ir geras zodis. Jaunas su naujom idejom ir tegul eina tas pareigas
  • Pspc :
    Tempe kol Sakalys tures 1m vadovavimo patirti bet naujame sveikatos ministro isakyme yra aiskiai nurodyta kad tokiai istaigai,su tiek darbuotoju butina 2m vadovavimo patirtis.bus idomu:)
  • Nuo mat :
    Gerai kad yra Gimtoji Žemė, o tai Šakalys būtų lep.vyr.gyd. iki sniego.
    • Anonimas :
      Pritariu, kad GIMTOJI Žemė reikalus išsprendžai greičiausiai ir efektyviausiai . Panašu , kad ne iki sniego, bet iki prezidento rinkimų ...kvadratiniu lep būtų

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas