„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Įgyvendins bendrą projektą

VšĮ Jaunimo laisvalaikio centras (JLC) dalyvavo Lietuvos–Lenkijos jaunimo mainų fondo rengtame konkurse, kuriam pateikė projektą „Tradicinis – vakar, modernus – rytoj“ (angl. „Traditional – yesterday, modern – tomorrow“). Ukmergiškiams skirtas finansavimas šio projekto įgyvendinimui.

VšĮ Jaunimo laisvalaikio centro socialinė darbuotoja Greta Morkūnienė papasakojo, kad rugsėjo 4–12 dienomis į Ukmergę atvyks 10 jaunų žmonių iš Lenkijos. Juos pasitiks tiek pat jaunuolių iš Ukmergės „Interct“ klubo. Visi dalyviai ir jų vadovai bus apgyvendinti „Gero skonio“ viešbutuke, esančiame Varinės kaime. Projekto dalyviams maitinimas, apgyvendinimas ir kelionės projekto veiklų metu nekainuos.

Pasak G. Morkūnienės, projektas „Tradicinis – vakar, modernus – rytoj“ yra skirtas paminėti Lietuvos ir Lenkijos valstybių šimtmetį. Projekto metu jaunuoliai susipažins su vieni kitų tradicijomis, atras panašumus ir skirtumus, kuriuos mokysis priimti. Taip pat turės galimybę atrasti ir suprasti, kad tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje, tiek visame pasaulyje jaunų žmonių problemos, domėjimosi sritys, gebėjimai kurti, noras bendrauti, atsiverti ir būti priimtiems yra tokie patys, nepaisant to, kad skiriasi kalba, gimtosios šalies istorija ar ekonomika.

Dalyviai išmoks dirbti tarptautinėje komandoje. Tobulės jų gebėjimas toleruoti ir priimti skirtumus. Taip pat bus lavinami tiek užsienio kalbos, tiek apskritai bendravimo įgūdžiai. Tikimasi, jog projektas juos paskatins aktyviau įsitraukti į organizacijų veiklą tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje.

Jaunuoliai, dalyvaudami projekte, įgis žinių ir patirties įvairiose srityse – išmoks dirbti tarptautinėje grupėje, daugiau sužinos apie abiejų šalių tradicinę muziką, keisis praktiniais įgūdžiais, reikalingais kūrybiniuose procesuose, grojant, dainuojant, šokant, kuriant muziką, organizuojant renginius. Šias įgytas žinias ar įgūdžius jie galės panaudoti savo veikloje – organizuojant renginius, populiarinant nacionalines tradicijas ar ieškant sanglaudų tarp tradicijų ir dabarties subkultūrų.

Projekto dalyviai iš abiejų šalių, pasiskirstę į tris darbo grupes – didžėjų, šokėjų ir muzikantų, gilinsis į „vakar dienos“ ir „rytojaus“ muzikinių tradicijų simbiozę, bendrai kurs liaudies dainų ir šokių kompozicijas. Tradicinių dainų ir šokių elementus bei liaudiškų instrumentų skambesį panaudos savo kūryboje. Mainų savaitę vainikuos finalinis muzikinis pasirodymas, pristatantis visą projekto idėją ir pasiektus rezultatus.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas