Želvos kultūros namai.

Aktualijos, Naujausi

Želvos seniūno konkursą paskelbė ketvirtą kartą

Želvos seniūnija nuolatinio vadovo neturi nuo praėjusių metų gruodžio, kai pensinio amžiaus sulaukęs seniūnas Kęstutis Mikalajūnas nusprendė palikti šias pareigas. Laikinai Želvos seniūno pareigas eiti yra pavesta Šešuolių seniūnei Jolantai Lukšienei.

Rajono savivaldybės administracija pirmą kartą konkursą užimti Želvos seniūno pareigas paskelbė 2017 metų gruodžio 15 dieną. Kadangi jis neįvyko, šių metų sausio 22-ąją teko skelbti naują. Tačiau ir vėl ištiko nesėkmė. Trečiąkart konkursas buvo paskelbtas balandžio 11 dieną.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė, liepos 13-ąją konkursas į Želvos seniūnijos seniūno pareigas paskelbtas jau ketvirtą kartą. Visi ankstesni neįvyko, nes pretendentai neišlaikė Valstybės tarnybos departamento rengiamo vadovavimo gebėjimų testo ir negalėjo dalyvauti konkurse įstaigoje.

Pasak savivaldybės atstovės, ji nepamenanti, jog anksčiau į kurias nors valstybės tarnybos pareigas būtų tekę skelbti keturis konkursus.

Kaip nurodoma Valstybės tarnybos departamento tinklalapyje, bendrųjų gebėjimų testą sudaro dvi dalys – bendrųjų mąstymo gebėjimų ir bendrųjų kompetencijų. Bendrųjų mąstymo gebėjimų testo dalyje yra pateikiama 40 klausimų, o bendrųjų kompetencijų – 20. Testas sudaromas iš atsitiktinumo principu parinktų klausimų, kurie viešai neskelbiami. Kompiuterinė sistema sugeneruoja vienodo sunkumo klausimus. Tos pačios testavimo sesijos dalyviams yra pateikiami identiški klausimai su atsitiktiniu būdu išdėstytomis atsakymų alternatyvomis. Kiekvienas testo klausimas turi tik vieną teisingą atsakymą. Bendra testo atlikimo maksimali trukmė yra 145 minutės. Kiekviena atlikta testo dalis vertinama atskirai. Norint išlaikyti bendrųjų gebėjimų testą, reikia teisingai atsakyti į ne mažiau kaip 50 procentų kiekvienos testo dalies klausimų.

Želvos seniūno konkurso sąlygose numatyta, kad asmuo, norintis dalyvauti konkurse, turi būti ne tik išlaikęs bendrųjų gebėjimų testą. Pretendentai turi turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą; ne mažesnę kaip 3 metų darbo patirtį; mokėti dirbti kompiuteriu Microsoft Office programiniu paketu, teisės aktų ir kitų duomenų paieškos sistemomis; turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

Asmenys, kurie atitiks specialiuosius reikalavimus, dalyvaus konkurse įstaigoje. Konkursas vyks žodžiu, gali būti pateikta ir praktinė užduotis.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Alga 600, tai ir nera norinciu
  • X :
    A tai kaip čia? Savi baigesi? Ar savu sitam kaime nera?
  • Jurgita :
    Apsurdas tokie reikalavimai, o alga kokia?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas