G. Navikienė.

Naujausi, Žmonės

Už nuopelnus – Mero padėkos ženklai

Praėjusį ketvirtadienį rajono meras Rolandas Janickas Valstybės dienos proga keturiems ukmergiškiams – Genovaitei Navikienei, Bronislovui Kaseliui, Egidijui Kazlauskui ir Jonui Cesevičiui, įteikė Ukmergės rajono savivaldybės mero padėkos ženklus.

Trys nominantai atvyko į Savivaldybės tarybos posėdį, kur surengta iškilminga apdovanojimų įteikimo ceremonija.

Mero padėkos ženklui gauti teikiamų kandidatų atrankos ir vertinimo komisijos pirmininkė vicemerė Klavdija Stepanova pristatė apdovanojamuosius.

UAB „Textilite“ direktorei G. Navikienei Mero padėkos ženklas įteiktas už asmeninį verslumo ir visuomeniškumo sinergijos pavyzdį. Ji 46 metus dirbo vadovaujamą darbą rajono siuvimo įmonėse. Paskutiniuosius 20 metų, nuo pat UAB „Textilite“ įkūrimo, G. Navikienė vadovauja šiai įmonei. Bendrovė yra nuolatinė Ukmergės miesto šventės rėmėja. Nominantė ir aktyvi visuomenininkė: ji yra LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos pirmininko pavaduotoja, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos, rajono pedagogų-veteranų klubo „Dar ne ruduo“ narė.

G. Navikienės kandidatūrą pateikė UAB „Textilite“.

B. Kaselis apdovanotas už ilgamečius profesinės veiklos pasiekimus, meteorologijos žinių sklaidą visuomenėje ir jų aktualizavimą. Jis daugiau kaip 50 metų dirbo Ukmergės meteorologijos stotyje – vadovu, vyresniuoju stebėtoju. 2009 metais už ilgametę rezultatyvią veiklą aplinkosaugos srityje ukmergiškiui buvo įteikta prestižinė Viktoro Bergo premija. 2014-aisiais B. Kaselis apdovanotas aukščiausiojo laipsnio Nusipelniusiojo aplinkosaugininko ženklu. Už puikiai atliekamus, aukšto lygio ir išliekamąją vertę turinčius konkursinius darbus, meteorologinių papročių ir tradicijų puoselėjimą, indėlį, garsinant meteorologijos žinias, jam suteiktas Garbės stebėtojo meteorologo vardas. B. Kaselis rajono spaudoje paskelbė daugiau kaip 500 publikacijų apie orų sąlygas, fenologinius stebėjimus, gamtą, jos apsaugą, liaudies papročius ir kitomis temomis. Nominantas aktyviai dalyvauja nevyriausybinių organizacijų, vienijančių pagyvenusius žmones, veikloje, įvairiuose renginiuose.

B. Kaselio kandidatūrą pateikė Vlado Šlaito viešoji biblioteka.

Šešuolių šv. Juozapo bažnyčios klebonas E. Kazlauskas Mero padėkos ženklu įvertintas už bendruomeniškumo ir pilietiškumo iniciatyvas bei gebėjimą vienyti žmones bendrų tikslų siekimui.

E. Kazlauskas Šešuolių šv. Juozapo bažnyčios klebonu pradėjo dirbti 2015-aisiais, tais pačiais metais subūrė katalikišką motociklininkų klubą „SUK RANKENĄ“. Šis projektas vykdomas ne tik Ukmergės rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Kunigas aktyviai įsiliejo į vietos bendruomenės gyvenimą, vienydamas žmones ir skatindamas pilietiškumo vertybes. Jau trečius metus klebonas inicijuoja Birželio 23-osios sukilimo metinių minėjimą vietos bendruomenėje. Negalintiems atvykti į Šešuolių bažnyčią, dvasininkas organizuoja pamaldas Liaušių kultūros namuose. Nominantas visuomet palaiko ir remia vietos bendruomenės ir seniūnijos projektus.

Kadangi Tarybos posėdis vyko Lietuvos valstybės dienos išvakarėse, E. Kazlauskas po apdovanojimo įteikimo pakvietė visus susirinkusius sugiedoti Lietuvos himną ir iškėlus rankas paploti Lietuvai…

E. Kazlausko kandidatūrą pateikė Šešuolių seniūnijos kaimų bendruomenė.

J. Cesevičius dalyvauti Tarybos posėdyje negalėjo, kadangi tą dieną Technologijų ir verslo mokykla šventė savo 80 metų jubiliejų ir organizavo nemažai renginių, į kuriuos atvyko daug svečių.

Jam apdovanojimas už asmeninį indėlį kuriant ir stiprinant profesinio mokymo bazę, Technologijų ir verslo mokyklos vedimą sėkmės keliu, buvo įteiktas iškilmingo minėjimo, vykusio šioje mokykloje, metu.

J. Cesevičiaus kandidatūrą pateikė Technologijų ir verslo mokyklos taryba.

Mero padėkos ženklas įteikiamas penkis kartus per metus – Vasario 16-osios, Kovo 11-osios, Miesto šventės, Valstybės dienos (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Vietos savivaldos dienos progomis.

AUTORĖS nuotr.

J. Cesevičius.

E. Kazlauskas.

B. Kaselis.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas