„Žiogelio“ auklėtiniams – sveiki patiekalai.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškiams darželinukams – ekologiškas maistas

Jau šį rugsėjį vaikų lopšeliai-darželiai „Nykštukas“ ir „Žiogelis“ dalyvaus unikalioje maitinimosi programoje, kai vaikams maistas bus gaminamas iš produktų, užaugintų rajono ekologiniuose ūkiuose.

Tai – pirmasis toks projektas šalyje

Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas „Gimtajai žemei“ sakė, kad idėja vaikus maitinti ekologiškais produktais kilo rajono merui Rolandui Janickui. Jis sudarė darbo grupę vaikų maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose klausimams spręsti: pirmininkė – Klavdija Stepanova, Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja, nariai – Angelė Andrikonienė, rajono Vartotojų kooperatyvo direktorė, Danutė Pankevičienė, rajono Vartotojų kooperatyvo vadybininkė.

Į darbo grupę įtraukti ir Dainora Šlinkšienė, savivaldybės administracijos savivaldybės gydytoja, Ramunė Bakučionienė, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė, Saulius Daniulis, Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos pirmininkas, V. Kalinas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas, Vilma Kavaliauskienė, vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ auklėtoja, Evelina Kimsė, savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė, Angelė Liausienė, vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorė, Justina Lobė, Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė, Giedrė Maskoliūnienė, vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ tėvų tarybos narė, Justina Stalionė, vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ tėvų tarybos narė.

Darbo grupė aptarė įvairias galimybes tiekti produktus iš ekologinių ūkių, kitus klausimus, buvo atliekami skaičiavimai dėl maitinimo kaštų.

Prie šios iniciatyvos įgyvendinimo prisidėjo ir Žemės ūkio ministerija.

Priėmus bendrą sutarimą, nuo rugsėjo net 360 vaikų lopšelių-darželių „Nykštukas“ ir „Žiogelis“ auklėtinių kasdien gaus šviežią ir ekologišką maistą. Jo kaina per dieną padidės 70 euro centų – nuo 2,26 euro iki 3,01 Eur. Kompensuoti šį skirtumą žada Žemės ūkio ministerija.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas teigė, kad bus ieškoma galimybių, jog taip būtų maitinami ir kitų rajono ikimokyklinių ugdymo įstaigų vaikai. Kadangi ekologiškas maistas už įprastinį brangesnis apie 40 proc., svarbiausia išspręsti finansavimo klausimą.

Nykštukas“ dalyvauja įvairiose sveikatinimo akcijose.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nesvarbu :
    Kodel viskas is karto ? Gal pirma iveskite bandomaji maitinimo paziureti ar valgo? Dabar ismesiu pinigus i bala nei valgys nei ka
  • Anonimas :
    Tik kad maista pabrangins.kazi ar valgis tie vaikai. Namie prikirs grize cipsu tai tas emologiskas jokios naudos. Prie tarybu valgem sasiskas , manu kose ir gerai buvo.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas