Siesikiečiai su aukštais dvasininkais.

Kultūra, Naujausi

Siesikuose – išskirtiniai atlaidai

Liepos 22 dieną Siesikų Šv. apaštalo Baltramiejaus bažnyčioje buvo švenčiami Marijos Škaplierinės atlaidai. Jie buvo išskirtiniai, nes į atlaidus atvyko Kauno vyskupijos arkivyskupas metropolitas jo ekscelencija Lionginas Virbalas SJ su dvasininkais: Ukmergės dekanu Vaidu Bartkumi, vyskupo patarėju teisės klausimais oficiolu Artūru Jegelevičiumi.

Atlaidų metu arkivyskupas teikė Sutvirtinimo sakramentą paaugliams ir jaunimui, kuriuos paruošė Siesikų Šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos klebonas Rimas Mačiulskis. Gauti šį Sakramentą atvyko grupelė Norvegijoje dirbančių lietuvių bei jaunimas iš kitų parapijų.

Bažnyčios pastoracinė taryba atliko svarbų darbą, telkdama parapijiečius arkivyskupo priėmimui bei atsisveikinimui su aštuonerius metus parapijoje dirbusiu kunigu R. Mačiulskiu. Tai buvo svarbus projektas, kurio vizija – skatinti bendravimą ir draugystę bei patirti šventės džiaugsmą. Buvo siekiama įtraukti visą bažnyčios bendruomenę priimant aukštus dvasininkus. Reikėjo sutvarkyti bažnyčią ir šventorių, juos papuošti nupintais smidrų vainikais, sukomponuoti gėles, sutelkti parapijiečius kartu su dvasininkais dalyvauti bendruose pietuose Daugalių dvare. Po iškilmingų pietų dvaro valdytojas Audrys Matulaitis svečiams vedė ekskursiją po Siesikų pilį.

Visi dirbo sutartinai ir draugiškai, todėl pasibaigus šventei džiaugsmas liejosi per kraštus, stebėjomės vieni kitų supratimu, atlaidumu, susitelkimu. ,,Vienas čia nieko nepadarysi, tik bendromis pastangomis surengėme tokią šventę“ – kalbėjo organizatoriai.

Arkivyskupas L. Virbalas ir vizito dalyviai buvo maloniai nustebinti parapijiečių aktyvumu ir nuoširdžiu dalyvavimu. Kadangi Šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos klebonas R. Mačiulskis perkeltas aptarnauti Panoterių ir Bukonių bažnyčių parapijas, buvo atsisveikinta su juo ir jam padėkota už aktyvią veiklą Siesikuose. Čia jis subūrė bažnyčios chorą, kuriam vadovauja V. Kuisienė, patarnaujančių mišiose vaikų savanorių grupelę, pamoksluose aiškino Šventąjį Raštą.

Danutė Gelūnienė išreiškė padėką dvasininkams už vizitą ir paprašė pagalbos Siesikų bažnyčios remontui, kadangi be vyskupijos paramos parapija to negali padaryti, o parapijos ribos patvirtintos dar Vytauto Didžiojo ir išlikusios iki šiolei.

Dėkojame visiems parapijiečiams, seniūnui Algirdui Kaušui, Siesikų gimnazijos mokytojams, ,,Vilkmergės“ restorano darbuotojams, rajono Vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei, Siesikų dvaro valdytojui A. Matulaičiui už paramą bei idėjas, įgyvendinant tokią nuostabią šventę“, – rašo apie renginį informavusi Siesikų parapijos Pastoracinė taryba.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas