Susitikimo metu.

Aktualijos, Naujausi

Savivaldybės ir policijos bendradarbiavimas – visuomenės saugumo labui

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Rajono savivaldybės vadovai susitiko su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnais ir aptarė pastarųjų mėnesių aktualijas rajone, aiškinosi apie galimus iškilusių problemų sprendimo būdus, saugesnės aplinkos kūrimo galimybes.

Susitikime dalyvavo savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, patarėja Laima Gambickienė, administracijos direktorius Stasys Jackūnas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus, rajono Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas, Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė, Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus ir bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė.

Valdžios ir policijos atstovai daug kalbėjo apie pastaruoju metu visuomenę piktinančią vietą – Vytauto gatvėje, prie autobusų sustojimo stotelės, esančius du barus. Nuo ankstyvo ryto iki vėlumos čia renkasi stikliuko mėgėjai, kurie išėję iš barų svirduliuoja, rūko, šlapinasi ant kampų. Visą šį vaizdą mato ne tik kasdieniai praeiviai, pravažiuojantys žmonės, bet ir dviejų miesto gimnazijų moksleiviai, po pamokų čia ateinantys laukti mieste kursuojančių autobusų.

Vienas iš minėtų barų (Vytauto g. 44-5) priklauso Zitos Paulikienės individualiai įmonei, o kitas (Vytauto g. 48-1) – bendrovei „Aiva ir sesė“.

Dar viena policijos pareigūnų dėmesį patraukusi įstaiga – Šventupės kaime veikianti bendrovės „Ilarita“ kavinė.

Teks susitikti ir rimtai pasikalbėti su minėtų įstaigų šeimininkais. Tokie susitikimai duoda rezultatų. Iki tol nemažai problemų kėlusioje bendrovei „Radžos pica“ priklausančioje kavinėje (Kauno g. 16A) didelių pažeidimų nebeaptinkame“, – sakė S. Kazlauskas.

Susitikime kalbėta ir apie kovą su rūkymu, ypač mokymo įstaigose. Svarstyta galimybė siūlyti rajono Savivaldybės tarybai išplėsti nerūkymo zonų sąrašą ir uždrausti rūkyti viešojo transporto sustojimo aikštelių paviljonuose.

Kitas aptartas klausimas – vaikų ir nepilnamečių nusikalstamumas. Pasak I. Dutkienės, šiuo metu rajone iš viso yra apie 50 vadinamųjų „sunkių“, nusikalsti linkusių, vaikų ir nepilnamečių. Su šia nūdienos problema rajonas yra maždaug viduryje tarp visų šalies savivaldybių.

V. Kalinas patikino, jog labai pasiteisino 1,5 mėnesio trukęs projektas, kurio metu sunkiai pritampantys vaikai ir paaugliai kartu su suaugusiais ardė automobilius.

I. Malinauskienė padėkojo savivaldybės vadovams už mieste įrengtas vaizdo stebėjimo kameras. „Tik kamerų dėka neseniai po miesto pagrindiniu tiltu įvykdytas sunkus nusikaltimas buvo išaiškintas per parą“, – sakė pareigūnė.

Kalbėta dar ir apie rajone vykdomus socialinius verslus, apie labai reikalingas „draugiškas“ viešąsias erdves su atviromis nemokamo belaidžio interneto ryšio prieigomis ir kt.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Komentaras :
    Na, bent jau aš Ukmergėje nesijaučiu saugi, kai kriminaliniam skyriuj, tiek metų vadovauja viršininkė, daranti tarnybinius pažeidimus (turiu, tai įrodanti dokumentą), ir jau senokai išėjusi į pensiją.Tikejomės,jog naujas policijos vadovas, ras kuo pakeisti!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas