AUTORĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Patalpos bus remontuojamos, tačiau baseinas veiks

Šią savaitę rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas ir uždarosios akcinės bendrovės „Consolius LT“ direktorius Rolandas Drapanauskas pasirašė darbų sutartį dėl Ukmergės sporto centrui priklausančiame plaukimo baseine, esančiame „Šilo“ pagrindinės mokyklos patalpose, kapitalinio remonto darbų, kurių vertė – 193 840, 60 eurų. Finansavimas bus vykdomas ES struktūrinių fondų ir savivaldybės biudžeto lėšomis.

Baseinas – mažiausiems

Rangovai iš Kauno UAB „Consolius LT“ darbus turėtų pradėti per dvi savaites. Numatoma šalia baseino esančias dvi nenaudojamas pagalbines patalpas (bendras plotas – 89 kv. m) sujungti į vieną ir mažamečiams vaikams įrengti 0,7–0,9 m gylio baseiną bei masažinę 12 vietų vonią.

Rengs patalpas sportui

Tuo pat metu kiti rangovai – uždaroji akcinė bendrovė „Baltukmės statyba“, atliks kapitalinį remontą šalia plaukimo baseino esančioje „Šilo“ pagrindinės mokyklos pastato dalyje. Ukmergiškiai statybininkai planuoja suremontuoti 355, 83 kv. m ploto patalpas pirmame aukšte.

Bus įrengtas tambūras, laukiamasis, koridorius, teniso žaidimo salė, vyrų ir moterų persirengimo patalpos bei dušai, šachmatų, trenerių kabinetai.

Pastarųjų darbų vertė – 76 799 eurai. Projektas bus finansuojamas ES struktūrinių fondų ir savivaldybės biudžeto lėšomis.

Abu rangovai visus darbus planuoja atlikti per aštuonis mėnesius.

Ugdymo procesui netrukdys

Darbai bus pradėti vasarą, tačiau vyks ir mokslo metais, todėl pasiteiravome savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Vaidoto Kalino, ar tai netrukdys ugdymo procesui. „Darbai tikrai neturės jokios įtakos – remontuojamos patalpos yra kitame pastate, tad triukšmo nesigirdės“, – užtikrino vedėjas.

Jis taip pat sakė, kad ir remonto metu baseinas veiks kaip įprasta. Ir pridūrė: „Jo vidų taip pat atnaujiname – remontuojamos pirtys, perkamos naujos persirengimo spintelės.“

Atliko „namų darbus“

Kad būtų galima vykdyti rekonstrukciją, pirmiausia „atlikti namų darbai“ – rajono Savivaldybės tarybos sprendimu „Šilo“ pagrindinės mokyklos patikėjimo teise valdomas baseinas praėjusių metų vasarą buvo perduotas Ukmergės sporto centrui. Taip atsirado galimybė teikti paraišką projekto „Ukmergės sporto centro paslaugų plėtra“ vykdymo finansavimui gauti pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų veiksmų programos prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ įgyvendinimo priemonę „Neformaliojo švietimo infrastruktūros tobulinimas“. Projektas įtrauktas į 2014–2020 m. Vilniaus regiono integruotų teritorijų vystymo programą.

Bendras perduotų patalpų plotas – 1 650,66 kv. m, įsigijimo vertė – 617 433,49 Eur, sukauptas nusidėvėjimas – 268 820,80 Eur, likutinė vertė – 348 612,69 Eur.

Veikia 30 metų

Baseinas pirmą kartą duris atvėrė 1988 metais, kai buvo pastatyta „Šilo“ mokykla. Dėl įvairių priežasčių jis buvo ne kartą uždarytas, o jo veikla stabdoma. 2009 metais gavus Europos Sąjungos finansavimą „Šilo“ baseinas buvo pradėtas renovuoti. 2011-aisiais lankytojų laukė jau visiškai atsinaujinęs statinys: apšiltinti pastato stogas, sienos, grindys, pakeisti langai, durys, taip pat sutvarkyta fojė, persirengimo kambariai, baseinas pritaikytas neįgaliesiems. Per keletą metų įrengtos ir pirtys – garinė, turkiška bei sauna.

25 metrų ilgio ir 12 metrų pločio baseinas turi keturis plaukimo takelius. Jame vienu metu gali lankytis 48 žmonės.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas