Antano Smetonos gimnazistai egzaminų sesijoje renka šimtukus.

Aktualijos, Naujausi

Paskelbti valstybinių egzaminų rezultatai

Nacionalinis egzaminų centras antradienį paskelbė šių metų pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų (VBE) – lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, anglų kalbos, biologijos ir informacinių technologijų valstybinio brandos egzamino rezultatus. Prieš porą savaičių paaiškėjo ir užsienio kalbos (rusų, prancūzų, vokiečių) bei fizikos egzaminų įvertinimai. Ukmergės abiturientams geriausiai sekėsi laikyti anglų kalbos egzaminą. Daugiausia šimtukininkų – Antano Smetonos gimnazijoje.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas, apžvelgdamas rajono abiturientų pasiekimus, pasidžiaugė anglų kalbos egzamino rezultatais: „Šiemet rajone šį egzaminą aukščiausiu balu išlaikė 19 abiturientų, iš kurių 16 mokosi Antano Smetonos gimnazijoje, ir trys – Jono Basanavičiaus gimnazijoje. Tokio gero šio dalyko rezultato rajone dar nebuvo. Pernai aukščiausiu balu anglų kalbos egzaminą buvo išlaikę 8 abiturientai. Sėkmingiausi buvo 2015-ieji, tuomet sulaukta 11 šimtukų.“

Šimtukus už anglų kalbos žinias gavo Antano Smetonos gimnazijos gimnazistai: Juozas Brasiūnas, Ugnė Čekavičiūtė, Miglė Germanaitė, Ernestas Jakštas, Kamilė Juknytė, Titas Kumetaitis, Justas Laurinavičius, Virgilijus Matukas, Gintaras Minkštimas, Dovydas Paškevičius, Auksė Paškevičiūtė, Greta Paškevičiūtė, Simonas Ramonas, Guoda Taraškevičiūtė, Gytis Tepcovas, Ugnė Vašatkevičiūtė. Taip pat aukščiausiu balu įvertintos Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleivių – Renitos Dūdaitės, Tomo Kaselio ir Šarūno Šanteriovo – žinios.

Iš viso šį egzaminą Lietuvoje laikė 20 187 kandidatai (Ukmergėje – 267 kandidatai). Egzaminą įveikė 99,2 proc. visų laikiusiųjų. Šimto balų įvertinimus gavo 1 192 kandidatai, arba 5,9 proc. visų laikiusiųjų (Ukmergėje – 7,1 proc.). Vyr. specialistas A. Augustinas taip pat pridūrė, kad trims rajono dvyliktokams ( 1,1 proc.) nepasisekė – jie anglų kalbos egzamino neišlaikė. Lietuvoje šis egzaminas nesėkmingas buvo 0,7 proc. laikiusiųjų.

Paskelbti ir matematikos VBE rezultatai. Lietuvoje egzaminą laikė 17 056 kandidatai, iš jų šimto balų įvertinimą gavo 206 (1,2 proc.). Ukmergėje matematikos valstybinį egzaminą pasirinko 219 kandidatų ir tik vienas abiturientas (0,5 proc.) sulaukė aukščiausio įvertinimo. Šimtuką gavo Antano Smetonos gimnazijos gimnazistas G. Minkštimas. Tai jau antras 100 balų įvertinimas jo egzaminų krepšelyje.

Pasak A. Augustino, rajone 36 kandidatai (16,4 proc.) matematikos egzamino neišlaikė. Lietuvoje jis buvo nesėkmingas 12,8 proc.

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą Ukmergėje laikė taip pat 219 kandidatų (Respublikoje – 18 339 kandidatai). Šiemet šimtukininkų tarp ukmergiškių nebuvo (Lietuvoje 100 balų gavo 155 arba 0,9 proc. laikiusiųjų.) Vyr. specialisto teigimu, pernai dviejų rajono abiturientų žinios buvo įvertintos 100 balų. Ukmergėje lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio egzamino neišlaikė 29 kandidatai (13,2 proc.), Lietuvoje – 8,65 proc.

Žinomi ir valstybinio biologijos egzamino rezultatai. Ukmergėje jį buvo pasirinkę 73 kandidatai, iš kurių du neišlaikė. Šimto balų rajone niekas negavo. Lietuvoje biologijos egzaminą laikė 6 355 kandidatai. Aukščiausiais balais įvertintos 2,1 proc. šalies moksleivių žinios, egzamino neišlaikė 1,3 proc.

Antradienį po pietų paskelbti ir informacinių technologijų VBE rezultatai. Egzaminą laikė 29 ukmergiškiai abiturientai iš Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Taujėnų gimnazijų bei Technologijų ir verslo mokyklos. Visiems žinių patikrinimas buvo sėkmingas. Labiausiai pasisekė keturiems moksleiviams – jie gavo aukščiausią įvertinimą (tai sudaro 13,08 proc. iš visų laikiusiųjų). 100 balų surinko trys Antano Smetonos gimnazijos gimnazistai – J. Laurinavičius, A. Paškevičiūtė ir S. Ramonas. Tai jau antras šių abiturientų gaunamas šimtukas. Taip pat 100 balų įvertinimą gavo ir Rokas Žeruolis iš Taujėnų gimnazijos.

Informacinių technologijų egzaminą Lietuvoje rinkosi 2 420 kandidatų, iš jų net 13,6 proc. gavo 100 balų įvertinimą.

Jau nuo birželio 15-osios žinomi užsienio kalbų – rusų, prancūzų, vokiečių, taip pat fizikos VBE rezultatai.

Šiais metais užsienio kalbų brandos egzaminai buvo vykdomi pagal 2014 m. patvirtintą egzamino programą. Egzaminą sudarė keturios dalys – balandžio mėnesį kandidatai atliko kalbėjimo dalies, gegužės mėnesį – klausymo, skaitymo ir rašymo užduotis.

Ukmergės rajone rusų kalbos valstybinį brandos egzaminą laikė šeši kandidatai. Iš jų vienam nepasisekė, o vienas gavo 100 balų įvertinimą. Šimtuko sulaukė Antano Smetonos gimnazijos abiturientė Julija Butkutė.

Lietuvoje užsienio kalbos (rusų) VBE dalyvavo 1 723 kandidatai, išlaikė 99,65 proc. 100 balų įvertinimą gavo 250 kandidatų (14,51 proc.).

Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialisto, kandidatų, norinčių laikyti valstybinius prancūzų ar vokiečių kalbų egzaminus, Ukmergėje nebuvo.

Fizikos VBE laikė 23 ukmergiškiai iš Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus ir Taujėnų gimnazijų. Nors šimtukų negavo niekas, tačiau egzaminą išlaikė visi moksleiviai. Lietuvoje šį egzaminą rinkosi 2 506 kandidatai, išlaikė 97,81 proc., 100 balų įvertinimą gavo 16 asmenų (0,64 proc. iš dalyvavusiųjų egzamine).

Likusių valstybinių brandos egzaminų – istorijos, geografijos, chemijos – rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 d.

Mokiniai apeliacijas dėl egzaminų rezultatų gali pateikti savo mokyklos vadovui per dvi darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos. Rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, galima nurodyti ir savo argumentus, kodėl netenkina gautas egzamino įvertinimas.

Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas