Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Padėkite sukurti laimingą vaikystę tapdami budinčiu globotoju ar socialiniu globėju

Vaikai – tai meilė, viltis ir sielos pilnatvė. Vaiko globa ar įvaikinimas – stebuklas, kurį galime sukurti tėvų globos netekusiam vaikui. Nuo 2018 m. Ukmergės globos centre pradėta teikti nauja paslauga – nemokami globotojų, globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymai bei konsultavimas (GIMK). Jei JŪSŲ namuose gali atsirasti vietos vaikui, kuriam reikia meilės, atjautos, namų šilumos ir supratimo – Ukmergės globos centras kviečia Jus tapti budinčiais globotojais, socialiniais globėjais, globėjais giminaičiais ar įtėviais. Šiuo metu Ukmergės rajone yra dvi šeimos, kurios baigę mokymus ir sudarę sutartį su Globos centru, dirba budinčiais globotojais.

Budinčiu globotoju, socialiniu globėju galima tapti nuo 21 iki 64 metų, pateikus prašymą bei reikiamus dokumentus Vaiko teisių apsaugos skyriuje ir baigus GIMK mokymus (30 valandų mokymai – 10 užsiėmimų po 3 val., 1 kartą per savaitę). Šiuo metu nauji mokymai planuojami vasaros pabaigoje. Mokymai leidžia geriau pasiruošti vaiko atėjimui į Jūsų šeimą. Po mokymų, gavę teigiamą išvadą, Jūs esate parenkamas vaikui, kuriuo galite geriausiai rūpintis. Galbūt tai šansas vaikui ir Jums?

Svarbu pažymėti, kad Jums tapus budinčiais globotojais ar socialiniais globėjais globos koordinatoriai visada yra pasiruošę teikti bei organizuoti Jums ir Jūsų globojamam vaikui reikiamą pagalbą (socialines paslaugas, psichosocialinę, konsultacinę, teisinę ar kitą reikalingą pagalbą). Taip pat budintiems globotojams yra teikiama atokvėpio paslauga, t. y. atostogos.

Vaiko globa – ne tik svarbi socialinė misija, bet ir darbas, už kurį mokamas atlyginimas. Susidomėjote? Prašome kreiptis: Ukmergės globos centras (Vilniaus g.) arba telefonu +370 610 68 037. Mes laukiame Jūsų!

Dovilė RUZGIENĖ

Ukmergės globos centro socialinė darbuotoja

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas