Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

„Padarė didelę klaidą“

Klaipėdos gatvės namų Nr. 7 ir 9 gyventojų vardu „Nuomonių telefonu“ kreipėsi Nadežda Murauskienė. Ji papasakojo, kad šių daugiabučių kieme ruošiamasi renovuoti atliekų konteinerių aikštelę. Pasak ukmergiškės, ji ir jos kaimynai buvo nemaloniai nustebinti, jog aikštelė paliekama senoje vietoje.

Mums labai keista, kodėl aikštelė suprojektuota ten, kur buvo daugelį metų. Ją buvo būtina iškelti į kitą vietą, toliau nuo gyvenamųjų patalpų. Mes manome, kad dabartinis projektas sanitariniu požiūriu kenkia mūsų gyvenimo kokybei. Pro šalį eina šiluminė trasa, atliekas vežančios sunkiasvorės mašinos žiemą pralaužia asfalto dangą ir keli daugiabučiai Klaipėdos ir Vasario 16-osios gatvėje lieka be šilumos. Negana to, atlikus avarijos likvidavimo darbus, lieka duobės ir, susikaupus vandeniui, būna slidu, dėl to dažnai patiriame traumų…“ – argumentus, kodėl aikštelę reikėjo perkelti į kitą vietą, vardijo N. Murauskienė. Jos teigimu, užuot paieškoję geresnės vietos, valdininkai nuėjo lengviausiu keliu – nieko nekeitė.

Be to, gyventojams nesuprantama, kodėl jiems svarbų klausimą sprendžiama nesuderinus su jais ir net neišklausius jų nuomonės.

Kai to paklausiu nuėjusi į rajono savivaldybę, man buvo atsakyta, jog informacija apie aikšteles paskelbta internete. O ar kas pasidomėjo, kiek gyventojų naudojasi internetu ir turi galimybę perskaityti tokius skelbimus? Juk vyresniems žmonėms tokia informacija neprieinama.

Susidarė įspūdis, jog valdininkams žmonių nuomonė visiškai nesvarbi. Jie gavo iš Europos Sąjungos lėšų ir jas skuba išleisti, visiškai nesukdami sau galvos, kad tie pinigai bus panaudoti neūkiškai“, – mintimis dalijosi ukmergiškė, pridūrusi, jog „padaryta didžiulė klaida ir ją būtina taisyti“.

N. Murauskienė sakė, kad šiuo klausimu į savivaldybę pirmadienį kreipėsi žodžiu, ir apgailestavo, jog prašymas nebuvo suprastas. Moteris patikino, kad gyventojai nėra nusiteikę nuleisti rankas. Jie renka parašus ir į savivaldybę kreipsis raštu.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė paaiškino, jog įgyvendinant projektą „Atliekų surinkimo ir tvarkymo sistemos plėtra (konteinerių aikštelių statyba, rūšiavimo priemonių įsigijimas)“ iš viso bus sutvarkytos 43 aikštelės. Dalį jų numatyta renovuoti, taip pat bus įrengta ir naujų. Darbai pradėti praėjusiais metais, juos atlieka konkursą laimėjusi UAB „Ukmergės statyba“.

Aikštelė minėtų Klaipėdos gatvės daugiabučių kieme bus rekonstruojama. Ji išliks ankstesnėje vietoje, tik maždaug metrą bus patraukta nuo pastato sienos. Galiu užtikrinti, jog ji suprojektuota laikantis visų nustatytų normatyvų“, – sakė savivaldybės atstovė.

V. Grabauskienė patikino, jog iki šiol dėl Klaipėdos gatvės 7 ir 9 namų kieme įrengtos atliekų konteinerių aikštelės nebuvo gauta nė vieno skundo – nei žodžiu, nei raštu.

Galima suprasti, jog iki šiol visiems viskas buvo gerai. Šiek tiek keista, kad gyventojai dabar sukilo aikštelę perkelti į kitą vietą. Mano galva, nelogiškas jų skundas, kad atliekas gabenančios automašinos pralaužia asfaltą. Dėl to kreipiausi į UAB „Ukmergės šiluma“. Mane informavo, jog minėtoje vietoje šiluminės trasos avarija buvo prieš 3 ar 4 metus, o vamzdis buvo trūkęs tik dėl senumo…“ – komentavo V. Grabauskienė.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja taip pat teigė, jog pagal galiojančią tvarką nėra privalu skelbti apie tokių aikštelių įrengimą bei tai derinti su gyventojais.

Susisiekėme su UAB „Ukmergės šiluma“ direktoriaus pavaduotoju Raimondu Kaseliu. „Visiška neteisybė, kad automašinos, netgi sunkiasvorės, gali pralaužti asfaltą ir pažeisti vamzdžius. Tokių dalykų nėra. Pasidomėjau, šiluminės trasos avarijos, kai keliuose Klaipėdos gatvės daugiabučiuose namuose nutrūktų šilumos tiekimas, nėra buvę kelerius metus“, – patikino vadovas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • durnius :
    Panaikynkit aiksteles arba tegul veza patys siuksles i vilniu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas