Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Kvitų žaidime laimėjo ir keturi ukmergiškiai

Kiek daugiau nei pusmetį vykstantis Kvitų žaidimas įsibėgėja. Kaip informuoja Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), sistemoje užregistruotų fiskalinių kvitų skaičius artėja prie 1,5 mln., o paskelbtų laimėtojų prizinis fondas siekia beveik 100 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad mėnesinius 5 000 eurų laimėjimus gyventojams atnešusių kvitų vertės vidurkis šiuo metu apie 10 eurų, tad galima sakyti, jog laimėtojams jų įsigytos prekės ar paslaugos „atsipirko“ net 500 kartų.

Kvitų žaidime paskelbti 320 savaitinių ir 7 mėnesinių prizų laimėtojai. VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius pastebi, kad dažniausiai žaidime registruojami kvitai, gauti už viešojo maitinimo, keleivių pervežimo paslaugas, taip pat už turgavietėse įsigytus mėsos, pieno gaminius, vaisius bei daržoves. Ko gero, labiausiai pasisekė vienam 5 tūkst. eurų laimėtojui, kuris žaidime užregistravo už 1,6 Eur įsigytų dienos pietų kvitą.

Pasak R. Puncevičiaus, būtent viešojo maitinimo sektorius yra viena iš 4 prioritetinių šių metų VMI veiklos sričių, kuriai, siekiant sumažinti pajamų apskaitymo bei mokesčių vengimo mastą, skiriamas išskirtinis dėmesys bei atitinkami ištekliai. Skaičiuojama, kad per pirmąjį žaidimo pusmetį, atsižvelgus į bendrą šalies PVM augimą ir lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, viešojo maitinimo sektoriuje į biudžetą papildomai deklaruota 1,87 mln. eurų PVM.

Balandžio mėnesio laimingasis kvitas gautas už šventinio torto pagaminimo paslaugą – paskelbus mėnesinio Kvitų žaidimo prizo laimėtoją, šventė šiems gyventojams tapo dviguba. Kitai laimingajai, Policijos pareigūnei iš Vilniaus, laimę atnešė už turgavietėje įsigytus obuolius gautas fiskalinis kvitas. Moteris teigė, jog Kvitų žaidime dalyvavo ne pirmą kartą, tačiau būtent šis pirkinys tapo lemtingu. Dar vienas laimingojo kvito savininkas nusprendė pasilepinti kosmetinėmis paslaugomis, už kurias gautas ir žaidime užregistruotas kvitas „atnešė“ ir piniginį prizą. Paskutinio 5 000 eurų prizo laimėtoja tapo Šaukėnų miestelio gyventoja, kuri savo gautą laimėjimą planuoja išleisti naujam automobiliui.

R. Puncevičius pažymi, kad kiek daugiau nei trečdalis visų laimingųjų kvitų išduoti Vilniaus apskrityje, ketvirtadalis – Kaune, penktadalis – Klaipėdoje. „Natūralu, kad laimėjusių kvitų daugiau ten, kur daugiau ir juos registruojančių gyventojų, tačiau pastebime, kad nemažai laimėjimų iškeliavo ir į Kretingos, Kėdainių, Ukmergės, Telšių rajonus. Laimėjimai nudžiugina vis daugiau Lietuvos gyventojų, tad tikimės, kad jie ir toliau aktyviai dalyvaus Kvitų žaidime“, – teigia projekto vadovas.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo VMI komunikacijos specialistė Eglė Aleksandravičienė, šiuo metu už Vilniaus apskrityje įsigytas prekes/paslaugas gautų ir užregistruotų bei gyventojams prizus atnešusių kvitų skaičius – 98, iš jų 4 laimingi kvitai išduoti Ukmergės rajone. Juos užregistravę gyventojai gavo savaitinius, 200 eurų, prizus.

Žaidime dalyvauti galima registruojant tik fiskalinius kasos aparato kvitus. Toks kvitas apačioje turi fiskalinį logotipą, kurį sudaro trijų raidžių „LTF“ derinys.

Kvitų žaidimo laimėtojai skelbiami kiekvieną antradienį per LNK televiziją nuo 18.30 val. prasidedančios „Žinių“ laidos metu bei žaidimui skirtoje internetinėje svetainėje kvituzaidimas.vmi.lt .

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas