Mūšios tvenkinyje tenka maudytis tarp žolių.

Aktualijos, Naujausi

Kokiais prioritetais vadovaujasi Savivaldybės taryba?

Po pastarųjų kelių lietingų, niūrių ir vėsių vasarų šiųmetinė nudžiugino ne tik šiluma, bet ir karščiu. Gegužės-liepos mėnesiais saulė taip dosniai žėrė spindulius, kad teko ne tik ieškoti pavėsio, bet ir vandens telkinio, kuriame galima būtų atsigaivinti.

Netgi budėjo gelbėtojai

Rajone yra nemažai ežerų, prateka Šventosios upė. Dauguma seniūnijų pasinaudojo įvairių fondų lėšomis ir įdėję nemažai savo pastangų įrengė, sutvarkė poilsiavietes, kuriomis džiaugiasi vietos gyventojai. Tuo tarpu ukmergiškiai maudosi miestą kertančioje Šventojoje, daugelis ieško ir „ramesnių“ vandenų. Ne vienerius metus viena populiariausių miestelėnų maudymviečių buvo Mūšios tvenkinys. Šis vandens telkinys turėjo daug pliusų: netoli, tik kelis kilometrus, nutolęs nuo miesto, smėlio dugnas, sekli pakrantė – ideali vieta plaukioti suaugusiems, pliuškentis vaikams.

Populiarumą didino ir tai, jog iki pat tvenkinio buvo išasfaltuotas kelias, įrengta didžiulė automobilių stovėjimo vieta.

Pačiais geriausiais laikais čia netgi budėjo gelbėtojai.

Be to, atvažiavęs prie tvenkinio, ne vienas pasukdavo pasivaikščioti ir į šalimais esantį monsinjoro Alfonso Svarinsko įrengtą Didžiosios Kovos apygardos partizanų parką.

Turėjo tapti ne tik rajono gyventojų traukos vieta

Mūšios turėjo laukti dar geresnė ateitis – 2016 metų gegužės mėnesį išvažiuojamojo Savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo pagarsinti planai dėl šios poilsiavietės modernizavimo. Juos įvykdžius, tvenkinys ir jo prieigos turėjo tapti ne tik ukmergiškių, bet ir kitų šalies vietovių gyventojų traukos vieta.

Tada čia atvykusiems posėdžiautojams vienas verslininkas pristatė savo idėją Mūšioje rengti vandenlenčių parką. Tuomet kalbėta, kad savivaldybė pritaria tokiems ketinimams ir žada prisidėti šioje vietoje organizuojant poilsį. Taip pat aiškinta, jog darbai vyktų keliais etapais – pirmiausia būtų tvarkoma aplinka, rengiamos komunikacijos, nes čia nėra elektros įvado, kanalizacijos. Antrajame–trečiajame etapuose turėtų būti padidintas paplūdimys. Netgi užsiminta apie tai, kad dar tolimesnėje ateityje čia būtų organizuojamos unikalios laipiojimo medžiuose pramogos.

Posėdžio dalyviams buvo pasakojama, kad jau imtasi ir veiksmų – suformuotas žemės sklypas, rajono Tarybai ketinama teikti tvirtinti sprendimo projektą, kuriuo Vyriausybės būtų prašoma valstybinę Mūšios pakrantės žemę perduoti valdyti savivaldybei patikėjimo teise.

Nukreipė žvilgsnį į Žirnajus

Tačiau tų pačių metų pabaigoje žvilgsnis buvo nukreiptas į Žirnajų ežerą, esantį Pabaisko seniūnijoje. Gruodžio mėnesį rajono Tarybos nariams pateiktas svarstyti sprendimo projektas „Dėl pritarimo žemės sklypo pirkimui visuomenės poreikiams“. Sprendimo projekte buvo rašoma: „Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymu, Vyriausybės nutarimu „Dėl žemės, esamų pastatų ar kitų nekilnojamųjų daiktų pirkimų arba nuomos ar teisių į šiuos daiktus įsigijimų tvarkos aprašo patvirtinimo“ ir atsižvelgdama į Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komiteto posėdžio 2016 m. lapkričio 3 d. protokolą Nr. 28-15, Ukmergės rajono savivaldybės taryba nusprendžia: Pritarti žemės sklypo prie Žirnajų ežero, Pabaisko seniūnijoje, pirkimui visuomenės poreikiams (paplūdimiui įrengti)“.

Šio sprendimo iniciatoriai teigė, kad visos šio ežero pakrantės yra privatizuotos, todėl vietos gyventojai – Pabaisko, Daumantiškių, Kulniškių, negali prie jo prieiti. Dėl to iš privataus asmens reikia pirkti prie šio ežero esantį sklypą. Į naująjį paplūdimį poilsiauti atvažiuotų ir ukmergiškiai.

Tąkart sprendimo projektui nepritarta, jis buvo svarstomas dar keliuose posėdžiuose.

2017 metų gruodžio 22 dieną Savivaldybės taryba vis dėlto nutarė, kad sklypas būtų perkamas.

2018 metų savivaldybės biudžete jo įsigijimui numatyta skirti 50 tūkstančių eurų.

Už šią sumą bus įsigytas tik sklypas. Kad būtų įrengtas visus reikalavimus atitinkantis paplūdimys, reikėtų dar nemažai investicijų.

Vandenlenčių parką įrengė Širvintose

O kaip dabar, po dvejų metų, atrodo Mūšios tvenkinys? Deja, niekas ne tik nepasikeitė į gera, bet tapo dar blogiau. Tose vietose, kur kažkada prie kranto maudytasi, dabar prižėlę nendrių, į tvenkinį yra tik du siauri įėjimai. Dalis paežerės, vadinamojo pliažo, nušienauta, kai kur žolė jau gerokai paaugusi. Už šalimais telkinio esančio keliuko – aukštos žolės.

Verslininkas, ketinęs Mūšioje įkurti vandenlenčių parką, savo planus praėjusią vasarą įgyvendino Širvintų „mariose“…

Kokiais prioritetais vadovaujamasi?

Tikriausiai niekas neprieštaraus, kad visi žmonės yra verti, kad jais rūpintųsi. Tik kyla klausimas, kokiais prioritetais vadovaujasi rajono Savivaldybės tarybos nariai?

Mūšios tvenkinys, kur atvyksta poilsiauti dauguma ne tik Ukmergės, bet ir aplinkinių gyvenviečių žmonių, visiškai apleistas, jam sutvarkyti lėšų nerandama, o gal ir neieškoma. Tuo tarpu daugiau kaip trims šimtams gyventojų (maždaug tiek gyvena Pabaiske, Kulniškyje ir Daumantiškyje) skiriamos didžiulės rajono biudžeto sumos. Beje, per šią seniūniją teka ir Šventosios upė, tačiau svarstymų, ar nebūtų galima poilsiui pritaikyti jos pakrančių, neteko girdėti…

AUTORĖS nuotr.

[images cols=“four“ lightbox=“true“]
[image link=“22766″ image=“22766″]
[image link=“22768″ image=“22768″]
[image link=“22770″ image=“22770″]
[image link=“22772″ image=“22772″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Katia :
    Kaip reikia nemylet savo krašto kad taip nieko per keturis metus nedaryt.Juk nei viena gatve per keturis metus nepadaryta tik išdraskyta. Opozicija nepajegia sustabdyti Janicko buldozerio, nors papludimio pirkimą ir buvo sustabdžius.Objektyvumo dėliai reiktu rašyti kad sprendimus prieme valdančioji dauguma.Tai darbiečiai su Janicku ,konservatoriai su Agne ir socdemai suPetroniu priešakyje.Štai ir turim visus kurie per keturis metus nieko nepadarė.
  • .... :
    Mokyklos laikais vasara daznai ten mindavom dviraciais, nuolat pilna zmoniu, sutvarkyta, vandens dviraciai, o dabar nuvaziavus taip liudna pasidare... :( Nesupratau ar cia krastieciai emigrave, ar namisedos pasidare, ar kazka geriau atrado... Bet buvo tikrai labai geras pliazas, svarbiausia netoli ir labai norint nebutina turet masina ji pasiekt.
  • X :
    Reikia viesinti aktyvistu tarybos nariu pavardes. Kitaip nesustabdysim sitos betvarkes.
  • Ghdhv :
    Kadrenu tenkinys puiki vieta. Tik truksta tvarkos. Tai gal pastatom prie prekybos centru auku dezute papludimui? Jei bomzai ant alaus susisaudo tai gal ir papludimiui surinksim....
  • Hhdg :
    Ka ten papludimys. Keliu ukmerges mieste nesutvarko. Tik isdrasko isdrasko. Prie turgaus, prie piliakalnio isdraskyta. Ir kitos vietos keliai baisu ziuret. O apie lankytinas vietas geriau uzmirsk. Nera cia tokiu. Praktiskai mersi miestas.
  • Savi interesai :
    Tokia valdzia n... Nors žolia nušenautu ir aplinka aptvarkytu tam dauk liešu nereik, bet nera valdzios ir tiek elementarau ukiškumo cia reik.
  • lt :
    Tas sklypas prie Musos pagal mane ,yra privatus, ir apsienauja ji tikriausiai savininkas.Anksciau buvo skelbimas , atrodo apie 3 ha, okaina -apie 30 tukst.Bendram ,visuomeniniam papludimiui labai tinkama vieta, galbut tai ateties projektas, gal dabar savivaldybe pinigu neturi...
  • ddd :
    ir taip aisku kokiaisi prioritetais. asmeniniais. nes iki siol nesuvokiu, ka reikia veikti kad taip nieko nedaryti musu kraste. (ir tegu tik neverkia, kad nera pinigu, nera to ar ano). o esame ir dekingoje vietoje ir pan.... Kad net verslininkai ziu bega pamate kas cia darosi.... Niekas nieko..... ziniasklaida irgi po savu sparneliu nieko labai nejudina.... oopozicija miega irgi, na bet ranka rankon visi plauna. taip ir yra.... pavazineji po kitus miestus, miestelius, tai cia grizus baisu. nezinia kas darosi. ir patys pi,lieciai neaktyvus, cia jau reika prie savivaldyubes su plakatais.... nes jau tikrai baigiai uzknisti tokia padetis. vien klausiomu kyla kam tas papludimys prie zirnaju? pirma mieste susitvarkykite, o dabar kas vaziuos prie tu zirnaju? ai, ir daug ko.... merdi Ukmerg4 ir merdes panasu dar ilgai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas