Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Gyventojo ir seniūno nuomonės išsiskyrė

Į redakciją kreipėsi Leonpolio kaimo gyventojas. Jis skundėsi prastos būklės keliu, vedančiu link Januškų kaimo. „Kelio danga tokia duobėta, kad važiuojame kaip per „tarką“, net dantys barška“, – bėdojo leonpolietis. Ir pridūrė, kad kai paskambina į seniūniją, išgirsta pasiteisinimus, arba niekas nekelia ragelio. „Užmirštas kraštas – tas Leonpolis, – tęsė vyriškis. – Mūsų kaime – sąstingis. Pradėjo rengti vaikams aikštelę, bet ekskavatoriumi palygino žemė ir paliko, darbo nebaigė. Niekam niekas nerūpi…“

Laikraščio skaitytojo mintis perdavėme Deltuvos seniūnijos seniūnui Gintarui Radzevičiui. Seniūnas apgailestavo, jog yra žmonių, kuriems viskas – negerai. Pasak G. Radzevičiaus, kelias nuo Leonpolio iki Januškų niekada nebuvo apleistas. „Šią atkarpą palyginame 3–4 kartus per metus, – kalbėjo seniūnas. – Bet kai kurie pamato kelias duobutes ir šaukia, nori, kad kiekvieną savaitę greideriuotume. To tikrai nebus.“ Seniūno nuomone, žmonės nesupranta, jog seniūnijos pinigų resursai kelių tvarkymo darbams yra labai riboti.

Paaiškino G. Radzevičius ir dėl vaikų žaidimų aikštelės. Anot jo, seniūnijai dėl to nereikėtų priekaištauti, nes šiuos darbus vykdė pati kaimo bendruomenė. „Bendruomenės pirmininkė skundėsi, kad neturi vaikų žaidimų aikštelės, prašė išskirti valstybinės žemės lopinėlį, kuriame kaimo žmonės norėtų susiburti valstybinių švenčių proga, organizuoti renginius. Suradome leonpoliečiams nedidelį 6 a plotelį, bendruomenė parengė projektą teritorijos sutvarkymui. Iš bendruomenių projektų vykdymui skiriamų lėšų seniūnijoje įgyvendinti 8 projektai, tarp jų – ir leonpoliečių. Už gautus pinigus jie pasisamdė ekskavatorių ir pradėjo aikštelės įrengimo paruošiamuosius darbus“, – situaciją komentavo seniūnas, stebėdamasis, kad vietos gyventojas nežino, kas vyksta jo kaime.

G. Radzevičius, patvirtindamas, jog Leonpolis nėra užmirštas ir apleistas, pridūrė, kad šiomis dienomis seniūnijos pastangomis buvo nušienauta alėja, apšienautos pakelės.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas