Į Dariaus ir Girėno gatvės 4 namo kiemą svetimiems įvažiuoti nebus galima.

Aktualijos, Naujausi

Eismą į kiemą ribos

Dariaus ir Girėno g. 4 namo gyventojai pateikė prašymą rajono Saugaus eismo komisijai, kad būtų leista prie įvažiavimo į šio daugiabučio kiemą įrengti kelio ženklą „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“.

Prašymas motyvuotas tuo, kad į šalia esantį Jaunimo laisvalaikio centrą, kuriame veikia ir daug įvairių visuomeninių bei kitų organizacijų, atvykę lankytojai savo automobilius palieka šalimais esančio daugiabučio kieme. Čia jie dažniausiai atvyksta po darbo, tad daugiabučio gyventojai patys neturi kur pasistatyti mašinų. Taip pat, nuolat važinėjant automobiliams, žmonės nerimauja ir dėl vaikų saugumo.

Šio daugiabučio gyventojai planuoja ateityje pastatą renovuoti, sutvarkyti kiemą, suformuoti žemės sklypą ir galbūt įrengti užkardą.

Svarstant šį klausimą komisijos narių nuomonės išsiskyrė: vieni buvo linkę leisti įrengti ženklą, kiti manė, jog leidus šio namo gyventojams apriboti eismą jų kieme, automobiliai bus statomi kitų daugiabučių kiemuose, tad panašius prašymus teiks ir jų gyventojai.

Kadangi bendru sutarimu sprendimas nebuvo priimtas, teko balsuoti. Daugiau komisijos narių pasisakė už tai, kad būtų suteiktas leidimas prie Dariaus ir Girėno g. 4 namo įrengti ženklą „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“. Ženklą įsirengs namo gyventojai savo lėšomis.

Saugaus eismo komisijos posėdžio metu taip pat pastebėta, kad situacija dėl automobilių statymo aplink Jaunimo laisvalaikio centro pastatą jau kelia problemų. Visi atvykstantys nori prie jo privažiuoti kuo arčiau, be to, dažnai pasitaiko, kai daugybė mašinų pastatoma ir Miškų gatvėje, dėl to trukdomas eismas. Kad ši problema būtų išspręsta, Miškų gatvėje planuojama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas