Kultūra

„Vilkamirgės“ galerijoje – dvi parodos

Vilkamirgės“ galerijoje, esančioje Turizmo ir verslo informacijos centre (Kęstučio a. 2–2, II a.), Miesto šventės proga atidarytos net dvi naujos parodos. Viena iš jų – Ukmergės meno mokyklos dailės skyriaus moksleivių darbų paroda. Jaunieji dailininkai jau ne pirmą kartą galerijoje eksponuoja savo kūrybą, todėl tikimasi, jog šios parodos taps tradicinėmis. Šįkart, bendradarbiaujant su Meno mokyklos mokytoju-metodininku Dainiumi Tijūnėliu, parengta akvarelės darbų paroda, kurioje eksponuojama 16 moksleivių kūryba.

Akvarelė dažnai įvardijama kaip įnoringa technika. Gal dėl to, kad tapybos procese dalyvauja viena iš gamtos stichijų – vanduo. Jis gali išsilieti, pabėgti, „nusinešdamas“ spalvą, iškrėsti kitų netikėtų ir mažiau įgudusiam tapytojui sunkiai suvaldomų pokštų. Todėl dažnas patyręs kūrėjas akvarelės šiek tiek bijo ir vengia. Tik ne vaikai. Ateikite ir pamatysite. Moksleivių darbuose akvarelė liejasi laisvai ir drąsiai, o spalvos žaižaruoja. Čia išvysite ne tik šlapia, bet ir sausa akvarelės technika sukurtų darbų. Ir net tirštai, nors taip ir nedaroma, nutapytą paveikslą, kurio paviršius blizga nuo dažuose esančio medaus…“ – taip jaunimo kūrybą pristatė „Vilkamirgės“ galerijos kuratorė Oksana Judakova.

Antroji paroda savo apimtimi yra šiek tiek kuklesnė. Joje eksponuojami labai subtilūs ukmergiškės Irenos Misevičienės portretai. „Menininkė šiemet švęs 70-ies metų jubiliejų. Džiaugiamės galėdami tokia proga pristatyti naujausius jos darbus ir nuoširdžiai sveikiname autorę!“ – į parodą kvietė O. Judakova.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas