Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas

Vasara Jungtinėse Valstijose padėjo atrasti savo kelią

Turbūt daugelis esate girdėję apie programą Work and Travel USA (liet. dirbu ir keliauju Jungtinėse Amerikos Valstijose). Pastaruoju metu šia programa pasinaudoja vis daugiau studentų iš Lietuvos, o kai kurie į JAV keliauja net ir ne po vieną kartą.

Prieš ketverius metus JAV lankėsi ir vilnietis Linas. Tuometis Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto (VGTU) studentas dvejojo ar vykti į valstijas, ar susirasti darbą čia – Lietuvoje. Dabar dėl savo sprendimo vyras tikrai nesigaili.

Dirbo restorane

Linas kartu su draugu darbavosi Bostone. Ten bičiuliai dirbo restorano šefo asistentais. Pasak Lino, darbas tikrai nebuvo lengvas, tačiau jam tai suteikė įdomios ir įvairiapusiškos patirties.

„Darėme daug pagalbinių darbų, žinoma, mums patiems gaminti kažko rimto neduodavo ir darbas trukdavo tikrai daugiau nei po 8 valandas per dieną. Tačiau tikrai buvo įdomu, juk ten visai kita kultūra visapusiškai, kita ir maisto, valgymo kultūra. Dar vienas puikus dalykas – užmokestis. Tikrai uždirbome daug pinigų“, – pasakojo Linas.

Padėjo atrasti save

Dirbdamas restorane Linas prisidėdavo prie užsakymų, padėdavo vadybininkui užsakyti maisto produktus, gėrimus: „Tai nebuvo mano tiesioginė užduotis, bet sykį manęs paprašė padėti. Man patiko, be to sekėsi visai gerai, todėl pradėjau daugiau dirbti būtent su užsakymais“.

Dabar šia įgyta patirtimi Linas labai džiaugiasi, kadangi Lietuvoje dirba būtent tokį darbą. Linas atsakingas už dviejų viešbučių restoranus. Jis parūpina šviežias prekes, yra tiesiogiai atsakingas už nuolat kintantį meniu.

„Dabar drąsiai galiu pasakyti, kad toji vasara Amerikoje man padėjo atrasti savo kelią, – su šypsena veide pasakojo Linas. – Pagal išsilavinimą esu inžinierius, tačiau darau tai ką moku ir tai kas man patinka. Dirbu velniškai dinamišką ir „vežantį“ darbą“.

Iš Amerikos parsivežė ir kitų hobių

Po darbų Linas su draugu beveik mėnesį keliavo po JAV. Itin didelį įspūdį vaikinams paliko pasaulio lošimų sostine tituluojamas Las Vegasas.

„Aš šiek tiek pralošiau, draugas šiek tiek laimėjo, bet esmė ne tame. Paliko įspūdį tiesiog pati to miesto atmosfera, kaip viskas ten spindi ir kokie žmonės renkasi. Man taip pat patiko žaisti žaidimų automatu, kaip filmuose. Tiesa sakant dabar kartais prisiminęs išvyką į JAV pažaidžiu kazino žaidimus internete“, – pasakojo Linas.

Vaikinus iš Lietuvos taip pat sužavėjo amerikiečių tradicinė sporto šaka beisbolas. Lietuvoje nėra stiprios lygos, todėl dabar draugai kartais net keliasi naktimis, kad pažiūrėtų beisbolo MLB pirmenybes Jungtinėse Valstijose.

„Anksčiau net nežinojau šito žaidimo taisyklių, bet kai pradėjome žiūrėti, įsigilinome, tai tikrai padarė didelį įspūdį. Man beisbolą žiūrėti dabar net įdomiau nei krepšinį, todėl dėl to kartais net keliuosi naktimis“, – sakė Linas.

Rekomenduoja visiems

Paklaustas ar rekomenduotų kitiems žmonėms vykti į tokią kelionę, Linas nedvejojo. Vyras teigė, jog visus netgi primygtinai ragina pasinaudoti tokia galimybe.

„Viskas labai paprasta. Net nereikia gerai mokytis, svarbiausia, kad esi studentas ir turi anglų kalbos pagrindus. Važiuokite, įgausite naujos patirties, praplėsite akiratį. Girdėjau, kad dabar yra programa ir į Australiją, mano laikais to dar nebuvo, bet jūsų vietoje važiuočiau ten kur tik įmanoma“, – dabartiniams studentams patarė Linas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas