B. Umbrasas kiekvienais metais pasodina vis naujų gėlių rūšių.

Žmonės

Tvarkingi kaimynai kuria malonią aplinką

Regina DOBROVOLSKAJA

Neseniai su vyru pakeitėme gyvenamąją vietą ir įsikūrėme daugiabutyje, esančiame Vilniaus gatvėje, priklausančiame DNSB bendrijai „Pivonija“. Namas yra šalia pušyno su dideliu, tvarkingu kiemu. Smagu, kad namo priežiūra, kiemo švara ir tvarka ypatingai rūpinasi šios bendrijos pirmininkė Bronė Sokaitė. Jos iniciatyva ir pastangų dėka neseniai buvo praplėsta mašinų stovėjimo aikštelė, išasfaltuotas pravažiavimas tarp namų, vasaros metu šienaujama žolė. Pirmininkei visada darbuose talkina kaimynės, senjoros Stasė Kapustienė, Regina Žižienė. Jos sugrėbia nupjautą žolę, rudenį – nukritusius lapus. Dėka rūpestingų senjorų aplink namus žydi gėlynai, kurie kiekvieną sezoną įgauna vis naujų spalvų. Kiekvieną ankstyvą rytą sutinkame Julę Artmonaitę su laistytuvu rankose. Gėlynus labai gražiai tvarko ir Regina Krankalienė, Janina Liukpetrienė, joms nenusileidžia ir Bronius Umbrasas, kiekvienais metais savo palangėje sodinantis vis naujas gėlių rūšis. Zita Lukoševičienė taip pat kieme palaiko tvarką. Labai malonu, kad garbaus amžiaus kaimynai nesėdi sudėję rankų, o dirba tiek, kiek jiems leidžia sveikata.

Į DNSB bendrijai „Pivonija“ priklausantį kiemą dažnai subėga pažaisti ir kitų namų vaikai, kurie kartais palieka ir šiukšlių. Tačiau mūsų kiemo vaikai, vertindami senjorų triūsą, svečius sudrausmina ir paragina šiukšles susirinkti. Geras pavyzdys auklėja jaunąją kartą. Tikimės, kad bendrijos pirmininkės B. Sokaitės dėka mūsų namas ir kiemas toliau gražės ir taps sektinu pavyzdžiu kitoms bendrijoms.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Augustė :
    Visada atsiranda iniciatyvių, drabščių žmonių, kuriems ne vis vien kokia aplinka juos supa. O svarbiausia, jog tokie žmonės stengiasi ne vien tik dėl savęs. Tik tokių darbštuolių dėka sutvarkomi kiemai, aikštelės, įvažiavimai, automobilių statymo vietos http://www.kiemoprojektai.lt/lt/kiemo-projektai/stogines.htm

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas