Šventės metu auklėtiniai įžengė pro būsimojo lopšelio-darželio „Vaikystė“ vartelius.

Aktualijos, Naujausi

Sudie, „Varpeli“, sveika, „Vaikyste“

Praėjusią savaitę mokykloje-darželyje „Varpelis“ vyko išleistuvių šventė. Šiemet ji buvo kitokia – išlydėti ne tik visi 23 priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, bet ir įstaigą lankę 79 pradinukai. Tuo pačiu simboliškai atverti varteliai į vaikų lopšelį-darželį „Vaikystė“, kuris nuo rugsėjo 1-osios kvies mažuosius ukmergiškius vietoj 25 metus gyvavusios mokyklos-darželio „Varpelis“.

Visas šias permainas paskatino rajono Savivaldybės tarybos priimtas sprendimas, kuriuo pakeista mokyklos-darželio „Varpelis“ struktūra. Bendrojo ugdymo mokyklos grupė pakeista į ikimokyklinio ugdymo mokyklos grupę, o pradinio ugdymo programų vykdymas perduotas Senamiesčio pagrindinei mokyklai. Todėl nuo naujų mokslo metų visos keturios pradinės klasės iš „Varpelio“ perkeliamos į minėtosios pagrindinės mokyk-los pradinėms klasėms skirtas patalpas.

Keisti sėkmingai veikusios ugdymo įstaigos struktūrą paskatino tai, kad Ukmergėje ikimokyklinio ugdymo įstaigose mažiesiems trūksta vietų. Jau keleri metai iš eilės miesto ikimokyklinių ugdymo įstaigų ankstyvojo amžiaus grupės komplektuojamos su didesniu vaikų skaičiumi nei leidžia higienos normų reikalavimai. Preliminariais skaičiavimais, komplektuojant 2018–2019 mokslo metais grupes, ikimokyklinio ugdymo įstaigose trūktų apie 60 vietų. Tuo tarpu įstaigos, vykdančios ikimokyklinį ugdymą, nėra pilnos. Pavyzdžiui, Senamiesčio pagrindinė mokykla pagal projektinį pajėgumą galėtų talpinti iki 500 mokinių, o šiais mokslo metais įstaigoje mokosi 260 vaikų. Pradinių klasių korpuse yra laisvi keturi kabinetai.

Išlydėti „Varpelio“ pradinukus susirinko vaikų tėveliai, taip pat sulaukta svečių. Atvyko rajono mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, vyriausioji specialistė Ramunė Bakučionienė, mokyklos-darželio įkūrėja ir pirmoji vadovė Joana Laperdinienė.

Iškilmes pradėjusi įstaigos direktorė Jolita Čepelionienė prisiminė, kaip prieš 25 metus buvo įkurta ši mokslo, žinių oazė, kurioje gera buvo ją lankantiems mokiniams bei ikimokyklinukams, čia dirbantiems pedagogams, saugu ir ramu mažųjų tėveliams. Pasak vadovės, mokyklą-darželį lankydami augo beveik visi šio mikrorajono vaikai.

„Mums visiems buvo gera, tačiau atėjo laikas pokyčiams. Gyvenimas keičiasi, mes užverčiame vieną metraščio lapą ir pradedame kitą. Moksleivius iš įstaigos patalpų išprašo mažiausieji. Klasėse buvusius mokyklinius suolus pakeis mažos lovytės, patalpos prisipildys žaislų…“ – sakė J. Čepelionienė. Ji patikino pradinukus ir jų tėvelius, jog Švietimo ir sporto skyriaus komanda daro viską, kad įstaigą pakeitusių vaikų svetingai lauktų kita mokykla, kad joje visiems būtų gera. Taip pat direktorė padėkojo su „Varpeliu“ atsisveikinančioms ir nuo rugsėjo Senamiesčio pagrindinėje mokykloje dirbsiančioms keturių pradinių klasių mokytojoms, moksleiviams linkėjo smagių vasaros atostogų. Pedagogėms simbolines dovanėles įteikė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Darželį-mokyklą paliekančius pradinukus sveikino ir sėkmės naujoje ugdymo įstaigoje linkėjo vicemerė K. Stepanova, buvusi „Varpelio“ direktorė J. Laperdinienė. Ji vaikams priminė, jog kiekvienas iššūkis juos daro stipresniais.

Šventės metu ketvirtokams įteikti pradinio išsilavinimo pažymėjimai, priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams – kelialapiai į pirmą klasę. Taip pat apdovanoti geriausių rezultatų įvairiuose konkursuose pasiekę „Varpelio“ auklėtiniai.

Po koncertinės programos, į kurią buvo įtraukti visi šventės dalyviai, direktorės J. Čepelionienės rankoje paskutinį kartą suskambo mokyklinis varpelis, į padangę pakilo vaikų paleisti įvairiaspalviai balionai. Į mokyk-lą išeinantys pradinukai simbolinį įstaigos raktą perdavė pro būsimojo lopšelio-darželio „Vaikystė“ vartelius įžengusiems mažiausiems auklėtiniams: „Sudie, „Varpeli“, sveika „Vaikyste“!

Su moksleiviais atsisveikinusi įstaiga šią savaitę gyvena jau kitu ritmu. Čia prasidėjo remonto darbai. Nuo pirmadienio trijų ikimokyklinukų grupių vaikai kartu su auklėtojomis laikinai persikraustė į Klaipėdos gatvėje esantį lopšelį-darželį „Nykštukas“. Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo J. Čepelionienė, įstaigos reorganizacijai iš savivaldybės biudžeto skyrus lėšų – 150 tūkst. Eur – vietoj buvusių klasių bus įrengtos patalpos ikimokyklinio ugdymo grupėms. Nuo rugsėjo 1-osios įstaigoje veiks 6 lopšelio, 4 ikimokyklinio ugdymo ir 1 priešmokyklinio ugdymo grupės. Planuojama, jog jas lankys 180 mažųjų ukmergiškių. Kadangi padaugės grupių, lopšelyje-darželyje papildomai reikės šešių auklėtojų, taip pat kelių šeimininkėlių.

Pasak J. Čepelionienės, naujais mokslo metais įstaigoje didžiausias dėmesys bus skiriamas ankstyvojo amžiaus vaikų adaptacijai ir ugdymui, veiklos kokybės gerinimui, loginio mąstymo ir ekologinės savimonės, socialinių bei emocinių kompetencijų ugdymui.

„Esame pasiruošę ir nusiteikę kurti aplinką, sąlygas, įstaigoje ugdyti matematinius vaikų gebėjimus. Prioritetą skirsime kurti gėrio, grožio ir žinių namus.“

AUTORĖS nuotraukos

J. Čepelionienė (viduryje) sakė, kad atėjo metas pokyčiams.

Šventės metu visiems pradinukams įteikti moliniai varpeliai.

Į kitas mokyklas iš viso išlydėti 102 vaikai – priešmokyklinukai ir pradinukai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jolita :
    Ačiū! Sėkmės kuriant GĖRĮ! ☀️🌷🌼
  • Anonimas :
    ...čia buvo GERA!
    • Anonimas :
      Ačiū! Sėkmės kuriant GĖRĮ! ☀️🌷🌼

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas