Asociatyvi nuotr.

Kriminalai, Naujausi

Paskelbtas nuosprendis dėl mažamečio nužudymo Kėdainiuose

Birželio 29-ąją Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį didžiulio atgarsio sulaukusioje baudžiamojoje byloje dėl mažamečio berniuko nužudymo Kėdainiuose. Teismas 24 metų M. K. pripažino kalta dėl žiauraus mažamečio, bejėgiškos būklės savo šeimos nario nužudymo ir piktnaudžiavimo tėvų teisėmis. Jos sugyventinis, anksčiau 2 kartus teistas 29 metų G. K. pripažintas kaltu dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo bei fizinio skausmo sukėlimo.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Izabelės Bočkienės išplatintame pranešime nurodoma, jog kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkino tai, kad jie nusikaltimo padarymo metu buvo apsvaigę nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Nors bylos nagrinėjimo metu abu nuteistieji kaltę vertė vienas kitam, už žiaurų nusikaltimą turės atsakyti abu. Teismas, įvertinęs visus surinktus duomenis, vaiko motinai skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią ji turės atlikti pataisos namuose. Jos buvęs sugyventinis įkalinimo įstaigoje turės praleisti 19 metų, iš jų pirmuosius penkis – kalėjime.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų valdybos tyrėjai, metu buvo nustatyta, kad praėjusių metų sausio 25-ąją keturmetis vaikas buvo mušamas kelias valandas. Motina ir jos sugyventinis smurtauti ėmė, nes darželinukas nemokėjo eilės tvarka pasakyti visų skaičių. Berniukas buvo mušamas telefono kroviklio laidu, diržu, rankomis. Tik vakare sunkiai sužalotam vaikui sugyventiniai iškvietė greitosios pagalbos medikus, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko, berniukas mažiau nei po dviejų parų ligoninėje mirė.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad vaikas ir anksčiau ne kartą patyrė motinos ir jos sugyventinio smurtą. Mažiausiai porą kartų G. K. buvo smarkiai sumušęs ir berniuko motiną. Tačiau tokį savo elgesį pora išmoningai slėpė, aplinkiniams sudarydami tvarkingos šeimos įspūdį. Tyrimo metu nustatyta, kad apie moters anksčiau patirtą smurtą buvo žinoma ir keliems artimiesiems, ir aplinkiniams, tačiau tuo metu jie tą faktą ignoravo, o vėliau viešai skelbė nieko apie tai nežinoję.

Iš viso bylos medžiagą sudarė 10 tomų, vykdant ikiteisminį tyrimą apklausti 126 liudytojai, o kaltinamasis aktas – 202 puslapių apimties.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs bei jį kontroliavęs Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas, teisme palaikydamas valstybinį kaltinimą, siūlė G. K. įkalinti iki gyvos galvos, o mažamečio vaiko motinai skirti švelnesnę – 17 metų – įkalinimo bausmę. Prokuroro teigimu, vaiko patėvis jau ir anksčiau buvo teistas bei, nustatyta, vaikui sudavė daugiau ir stipresnių smūgių, todėl jam ir prašė griežtesnės bausmės.

Kauno apygardos teismo priimtas nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka per 20 dienų nuo jo paskelbimo.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas