Asociatyvinė nuotrauka.

Aktualijos

Nubaudė už pažeidimus

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) atliko tyrimą dėl UAB „Norfos mažmena“ vykdytos nesąžiningos komercinės veiklos, vartotojams nepritaikant skelbiamų nuolaidų, rašoma pranešime spaudai.

VVTAT gavo vartotojų prašymų, kuriuose informuojama, kad apsiperkant UAB „Norfos mažmena“ prekybos centruose, kasoje vartotojams nebuvo pritaikytos lentynose skelbiamos nuolaidos. VVTAT paprašius bendrovės pateikti motyvuotus paaiškinimus, UAB „Norfos mažmena“ informavo, kad prekių kainolapiai yra pakeičiami tą pačią dieną, kai gaunama naujų kainų sisteminė informacija, o vartotojų prašymuose nurodomos situacijos galėjo susiklostyti dėl žmogiškojo faktoriaus.

Nagrinėdama bylą, VVTAT komisija pažymėjo, kad vartotojai, įsigydami prekes, visuomet atkreipia dėmesį į jų kainas, todėl prekės kaina turi vieną iš svariausių arba net lemiamą įtaką vartotojo apsisprendimui dėl sandorio. Teikdama vartotojams netikslią informaciją apie parduodamų prekių kainas, bendrovė iškreipė vartotojų elgesį prekių atžvilgiu ir taip skatino priimti sprendimą, kurio kitomis aplinkybėmis vartotojai galimai nebūtų priėmę. UAB „Norfos mažmena“, kaip protingas ir atidus verslo subjektas, turėjo imtis visų įmanomų veiksmų, jog tokioms situacijoms užkirstų kelią.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes bei bendrovės vykdytą bendradarbiavimą, už Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatų pažeidimą UAB „Norfos mažmena“ skirta 4 488 eurų bauda.

„Primename, kad pardavėjas privalo tinkamai informuoti vartotoją apie skelbiamas nuolaidas ir prekės kainą bei parduoti prekę už tą kainą, kuri buvo nurodyta prie prekės (prekės kainolapyje)“, – nurodoma Vartotojų konsultavimo, asmenų aptarnavimo ir komunikacijos skyriaus išplatintame pranešime.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nu jo :
    O tai kad norfoje pastoviai buna sumaisytos prekes su kainom tai niekam neuzkliuna. Aferistu saika ir viska kaip visada suvercia zmogiskajam faktoriui.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas