Karolio KAVOLĖLIO nuotr.

Naujausi, Sportas

„Lietuvos plento taurė“ pirmą kartą – Ukmergėje

Didžiausia plento dviračių lenktynių serija Baltijos šalyse 2018 metų sezone užsuks į Ukmergės rajoną, kur liepos 1 d. bus surengtas ketvirtasis „Lietuvos plento taurės“ etapas. Ukmergės rajonas yra viena iš aštuonių stotelių, kuriose lankysis gausus būrys dviratininkų iš visos Lietuvos.

Lietuvos plento taurė“ yra organizuojama nuo 2011 metų ir šis sezonas jau bus aštuntasis. Renginys yra skirtas tiek dviračių sporto profesionalams, tiek miesto ar kalnų dviratį turintiems aktyvaus laisvalaikio entuziastams.

Šiose lenktynėse daugiau kaip 400 dalyvių yra skirstomi į tris grupes pagal pajėgumą. A grupėje dalyvauja tik stipriausios Lietuvos komandos, B grupėje – visi dviračių sporto mėgėjai, C grupė yra skirta visiems norintiems susipažinti su dviračių sportu ir gerai praleisti laiką.

Ketvirtojo etapo starto miestelis įsikurs Lyduokiuose, iš kur Ukmergės rajono keliais drieksis 39,6 km lenktynių ratas. C grupės dalyviai turės įveikti vieną ratą, B grupės – du ratus, A grupės – tris ratus.

Šis renginys ne tik puiki proga aktyviai praleisti laiką gamtoje, bet ir atidžiau susipažinti su Ukmergės rajonu. Iš patirties žinau, kad mūsų dalyviai iš didžiųjų miestų būsimas taurės etapų trasas įtraukia į treniruočių planus, o po lenktynių sugrįžta jau ne lenktyniauti, o dviračiu aplankyti įdomiausias vietas“, – pasakojo lenktynių direktorius Deividas Vileniškis.

Be tradicinių dviratininkų lenktynių Lyduokiuose įsikurs ir starto miestelis, kuriame vyks dviračių lenktynės vaikams, taip pat kitos pramogos visai šeimai.

Pagrindinių lenktynių dalyviai, kaip ir prestižinėse dviratininkų lenktynėse „Tour de France“, varžosi dėl geidžiamiausio prizo dviračių sporte – lyderio marškinėlių. Tokių „Lietuvos plento taurėje“ bus penki. Geltoni – bendrosios įskaitos lyderio marškinėliai, žali – sprinterio, raudoni – aktyviausio dviratininko, balti – jaunojo dviratininko, mėlyni – veteranų grupės daugiau kaip 40 metų lyderio marškinėliai.

B grupės dalyviai savo amžiaus grupėse varžysis dėl 13-os podiumų, o visiems C grupės dalyviams bus vedama bendroji įskaita ir įteikiami atminimo medaliai.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas