Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Aktualijos, Naujausi

Iš PSPC vadovo pareigų pasitraukė J. Galiauskienė

Šią savaitę iš Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukė 63-ejų Janina Galiauskienė. Ji PSPC vadovavo daugiau nei 20 metų – nuo 1997 metų rugsėjo 25 d. Rajono mero potvarkiu laikinai šias pareigas pavesta eiti laikinajam Poliklinikos vedėjui Justui Šakaliui.

Pasak J. Galiauskienės, ji jau nuo rudens, artėjant penkerių metų vadovavimo įstaigai kadencijos pabaigai, buvo apsisprendusi, jog konkurse į šias pareigas šįkart nedalyvaus.

Esu pensinio amžiaus. Turiu otarinolaringologo (ausų, nosies, gerklės ligų gydytojo) specialybę, todėl šiek tiek dirbsiu. Nutariau lengviau pagyventi“, – savo sprendimą komentavo medikė. Ir juokaudama pridūrė, jog išeiti reikia tada, kai tai puikiai suvoki, nelaukiant gilios senatvės. Ji neneigė, jog priimti tokį sprendimą paskatino ir šeima.

Nemažą gyvenimo dalį atidaviau šiais įstaigai. Patirtis – gera. Kai pasižiūriu atgal, matau, kad buvo padaryta daug gerų darbų“, – kalbėjo buvusi PSPC vyr. gydytoja. Ji džiaugėsi, jog pavyko atnaujinti centro pastato išorę, įsteigti puikų Dienos psichiatrijos centrą, suburti profesionalų kolektyvą, kuriame dirba nemažai jaunų gydytojų.

Šioje įstaigoje praleidau labai gerą savo gyvenimo etapą, – tęsė pašnekovė. – Nesu pasyvus žmogus, mėgstu kovoti už teisybę. Čia ramybės nebuvo, bet dirbti buvo įdomu.“

J. Galiauskienė teigė, jog iki liepos mėnesio dirbs ligoninės Konsultacinėje poliklinikoje ir „Vilkmergės“ klinikoje.

Toliau atostogausiu, o rudenį – matysim“, – sakė medikė, neneigdama, jog turi su darbine veikla susijusių planų.

Pasiteiravus, ar neketina grįžti į politiką, J. Galiauskienė to nepaneigė, bet teigė, kad šiuo metu tai daryti nesiruošia.

Ji aktyviai dalyvavo Sąjūdžio veikloje, vadovavo Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų Ukmergės skyriui, ne kartą buvo renkama į rajono Savivaldybės tarybą, kandidatavo į Seimo narius. Pastaraisiais metais medikė buvo pasitraukusi iš aktyvios politinės veiklos.

Rajono savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus Personalo ir dokumentų valdymo poskyrio vedėja Kristina Bagdonavičienė informavo, jog su J. Galiauskiene darbo sutartis nutraukta pagal Darbo kodekso 57 straipsnį (Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva be darbuotojo kaltės), jai atsisakius dirbti pakeistomis būtinosiomis ar papildomomis darbo sutarties sąlygomis. Buvusiai įstaigos vadovei pagal PSPC galiojusią kolektyvinę sutartį išmokėta 6 mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinė kompensacija.

Rajono mero potvarkiu laikinai vadovauti PSPC paskirtas šeimos gydytojas J. Šakalys. Iki šiol jis laikinai vykdė centro Poliklinikos vedėjo pareigas.

K. Bagdonavičienės teigimu, artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas Ukmergės PSPC vadovo pareigoms užimti.

Gegužės 23-ąją vyko konkursas į kitos gydymo įstaigos – Ukmergės ligoninės vadovo-vyriausiojo gydytojo pareigas. Konkursas organizuotas, nes į pabaigą ėjo įstaigos vadovo Rimvydo Civilkos penkerių metų kadencija. Dokumentus dalyvauti šiame konkurse buvo pateikęs tik vienas kandidatas – gydytojas R. Civilka, kuris ir paskelbtas laimėtoju. Jis įstaigai vadovaus dar penkerius metus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Meras :
    Ko jūs norit iš to mero, koks jo intelekto lygis? Ar jo galvelei suprast kažką suprast? Jis tik kaip jokeris moka prieš fotoaparatus šypsotis, pataikaut viršesniems-ir visi jo sugebėjimai čia baigias. Eitų kokian cirkan klounu dirbt
  • ukmergietis :
    meras dėl tokių pataikavimų praloš rinkimus, PSPC darbuotojai viską mato ir vertina lb nepalankiai
  • Komentaras2 :
    Tikrai, gėda merui, jau ne pirmas kartas! Itariu, apsigalvos ir vel kandidatuos! Nei gėdos, nei sąžinės!
  • ukmergietis :
    vadovo savybės : intrigos, melas, viena kalbėti kitą daryti trečia sakyti, apdovanoti pataikūnus ir t.t. Įstaiga tikrai atsigaus, jei aišku jai nevadovaus statytinis kuris net partiją jau pakeitė:))
  • vietinis :
    Nesuprantama - kadencija baigiasi ir išeitinė. O išeitinė iš mokesčių mokėtojų pinigų
  • ukmergietis :
    Meras švaisto pinigus ir pataikauja suktai ....Čia teisėsauga turi įsikišti - kodėl išmokėti 6 mėn išeitinę jei baigiasi kadencija????
  • Chi chi :
    Janina gal nežino kaip visi džiaugiasi atsikratę tokios vadovės.
  • Anonimas :
    Gaus kompensacija ir vel dirbs,kaip zaikauskiene,cia juk valstybes pinigai
    • X :
      Tarybai ir ko musu pinigu negaila.
  • Komentaras1 :
    Šį kartą jau tikrai, ar ir vel, tik išeitinę kompensaciją pasiims!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas