Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Į ES projektų svarstymą mielai įsitrauktų daugiau nei pusė ukmergiškių

Nors daugelis Ukmergės rajono gyventojų nėra dalyvavę ES investicinių projektų svarstymuose ar net nėra apie juos girdėję, tačiau dalyvauti tokiuose aptarimuose norėtų 61 proc. ukmergiškių. Tai parodė LR finansų ministerijos užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta gyventojų apklausa. 

Remiantis apklausos duomenimis, tik 15 proc. Ukmergės r. savivaldybės gyventojų yra dalyvavę viešuose ES projektų aptarimuose. 31 proc. apklaustųjų teigė, jog visiškai nėra informuoti apie vykstančius ES projektus, o ketvirtadalis (25 proc.) respondentų pažymėjo, kad apie viešuosius aptarimus nėra girdėję.

Pasak Ukmergės r. savivaldybės administracijos direktoriaus Stasio Jackūno, gyventojams ypač svarbu žinoti, kokie pokyčiai planuojami jų mieste – visų pirma todėl, kad būtų išvengta nereikalingų konfliktinių situacijų ir nepasitenkinimo.

„Daug aistrų sukėlė piliakalnio sutvarkymo projektas. Iš pradžių sumanymas sulaukė gana daug kritikos, ypač dėl medžių iškirtimo, bet vėliau žmonės nurimo, ėmė palankiai vertinti atliktus darbus. Sutvarkius takus į piliakalnį bei įrengus apžvalgos aikštelę, dabar ten gali lankytis neįgalieji ir šeimos su vaikų vežimėliais“, – gerosios praktikos mainų renginio metu teigė administracijos direktorius.

Anot S. Jackūno, būtina į visus projekto vykdymo etapus įtraukti kuo daugiau miestiečių ir žmonių iš aplinkinių gyvenviečių, ieškoti patrauklesnių ir įdomesnių būdų, kurie skatintų žmones kurti ir diskutuoti.

Kiti specialistai Ukmergėje vykusio Gerosios praktikos mainų renginio metu taip pat pabrėžė, kad kelias į projekto sėkmę priklauso nuo daugelio dalykų, tačiau svarbiausias iš jų – sėkmingas projektų vykdytojų ir interesų grupių bendradarbiavimas.

Ukmergės r. savivaldybės investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vyr. specialistė Rasa Kumetaitienė teigė, kad ne visuomet gyventojai pasikliauja savivaldybės specialistų paaiškinimais. Žmonėms labai svarbu išgirsti profesionalią, nešališką nuomonę. Tokiu atveju į pagalbą tenka pasikviesti atitinkamos srities specialistus.

Šiuo metu Ukmergės r. savivaldybėje įgyvendinami 72 ES finansuojami projektai. Didžiausią jų dalį sudaro iniciatyvos, susijusios su smulkiojo bei vidutinio verslo skatinimu bei kokybiškesniu gyventojų integravimu į darbo rinką. Joms įgyvendinti skirta nuo 800 tūkst. iki 1 mln. eurų ES struktūrinių fondų paramos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas