Rajono savivaldybės komanda.

Naujausi, Sportas

Drakono valčių varžybose – greitis, emocijos ir gera nuotaika

Praėjusį penktadienį pirmą kartą rajone buvo organizuotas Drakono valčių festivalis. Jis vyko prie Daugaliuose esančios pilies, irkluotojai varžėsi Siesikų ežere. Šį renginį organizavo viešoji įstaiga „Sveikata visuomenei“ ir Ukmergės moterų krepšinio klubas „Vilkmergė“.

Drakono valčių festivalis Lietuvoje organizuojamas ketvirtus metus. Tai – komandinio irklavimo varžybos, kurių istorija maždaug 300 metų prieš Kristaus gimimą atkeliavo iš senovės Kinijos. Lietuvoje tai yra didžiausių komandų renginys, kadangi vienos valties komandą sudaro 20 žmonių, taip pat būgnininkas ir vairininkas. Šiose varžybose kiekvienas komandos narys yra labai svarbus.

Rungtyniauti Siesikų ežere panoro 15 komandų ne tik iš mūsų rajono, bet ir Visagino, Kauno, Vilniaus. Kai kurios buvo pasipuošusios spalvingais aksesuarais.

Prieš dieną aštuonios ekipos treniravosi Kurėnų ežere.

Varžybų, kurių distancija – 200 metrų, metu emocijų netrūko – garsiai skambant būgnams, energingai komanduojant vairininkams, irkluotojai skriejo į priekį. Juos garsiai palaikė ir nemažai susirinkusiųjų. Aistringiausiems – „Siesikų“ komandos fanams – netgi buvo įteiktas prizas.

Varžėsi po dvi komandas, į kitą etapą patekdavo nugalėtoja.

Po visų startų paaiškėjo, kad greičiausia buvo ukmergiškių jaunimo komanda „Aktyvistai“, antra – „Visagino grupė“, trečia – jungtinė Ukmergės policininkų ir ugniagesių komanda „Jėga“, ketvirtą vietą užėmė jungtinė vilniečių ir kauniečių ekipa, kuriai vadovavo pasaulio kikbokso čempionas Jordanas Poškaitis. Beje, varžybos buvo tokios įtemptos, kad antros vietos laimėtoją teko aiškinti fotofinišo pagalba…

Renginyje dalyvavo ir Lietuvos krizių tyrimo centro atstovai, kurie mokė, kaip saugiai elgtis prie vandens, vandenyje, kaip elgtis pamačius skęstantįjį ir kokiu būdu jam padėti.

Vyko ne tik sportinės varžybos – romansus dainavo ansamblis „Šventerečius“, mažieji festivalio dalyviai galėjo pajodinėti poniu, savo paslaugas siūlė prekybininkai, virė gardi žolelių arbata.

Vakare suliepsnojo laužas ir buvo švenčiamos Joninės.

 AUTORĖS nuotr.

[images cols=“three“ lightbox=“true“]
[image link=“22261″ image=“22261″]
[image link=“22263″ image=“22263″]
[image link=“22265″ image=“22265″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Janina :
    Nebuvo jokiu joniniu visi issilakste

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas