Ukmergiškės prisijungė prie mezgimo viešumoje akcijos.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Buvo mezgama draugystė

Arvydas PĖŠINA

Praėjusio trečiadienio pavakare prie Kultūros centro po ąžuolu susėdo būrelis moterų ir pradėjo megzti. Taip Vlado Šlaito viešoji biblioteka, Kultūros centras, Lietuvos aklųjų bibliotekos Ukmergės padalinys, dailės studija „Spalvų sodas“ ir Ukmergės tautodailininkai pakvietė mezgėjas prisidėti prie pasaulyje trečią birželio savaitę organizuojamos „Mezgimo viešumoje akcijos“.

Mezgėjos į akciją pakvietė pažįstamus ir nutarė papuošti aplinką – mezginiai turėjo atkartoti gėlių motyvus ir sietis su vasara. Taip susirinko būrelis moterų, kurių dauguma – tautodailininkės. Pastarosios dar prieš dvi savaites sutarė padaryti namų darbus – sukurti mezginius, kurie papuošė ąžuolo kamieną ir šakas. Mezginiais padabintas ąžuolas prie Kultūros centro praeivius džiugins dar kurį laiką.

Tokia akcija buvo surengta ir pernai. Tuomet buvo mezgama keliose vietose. Į šią akciją įsijungė ir mokiniai. Kaip pasakojo viena akcijos iniciatorių Kristina Darulienė – mokinės taip susidomėjo mezgimu, kad paprašė papildomo mokymo.

Akcijoje dalyvaujančios moterys tikisi, kad ateityje prie jų prisijungs ir vyrai.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas